Skjermen åpner for mye interessant innenfor underholdning og mobile teknologier. Foto: Tech On
Skjermen åpner for mye interessant innenfor underholdning og mobile teknologier. Foto: Tech OnVis mer

Denne skjermen kjenner deg igjen

Ny teknologi skjønner hvem du er.

Berøringsskjermer, som er blitt så utbredt de siste årene (ikke bare på mobiltelefoner, også på mange andre enheter), ser ikke forskjell på folk:

Du trykker på dem, og de reagerer.

Personlighet

Dette kan imidlertid være i ferd med å forandre seg. Et japansk selskap har utviklet en berøringsskjerm som rett og slett kjenner hvem som tar på det.

Foreløpig er det bare snakk om en prototype som ble presentert på en messe i Tokyo forrige uke, men potensialet er veldig interessant.

Sosiale anledninger

Skjermen som ble presentert er utformet som et bord, ikke helt ulikt Microsofts Surface, og idèen er i utgangspunktet rettet mot spillmarkedet:

Skjermen kan kjenne igjen opp til fire separate personer, og egner seg derfor godt til sosial underholdning, for eksempel på restauranter eller utesteder.

Det kreves at brukeren tar på en av fire elektroder rundt skjermen for å spesifisere hvem han er, for så å bruke den andre hånden til å føre inn data.

Potensialet er likevel større enn som så, vi ser for oss brede bruksområder for slike skjermer innenfor mobilmarkedet. Nettbrett og mobiler som kan kjenne igjen forskjellige brukere vil jo være praktisk for mange.

Spennende

Som sagt, skjermen som ble vist frem er bare en prototype, men vi følger med på utviklingen, og ser frem til å høre mer om teknologien. Du kan lese mer om løsningen på det asiatiske nettstedet Tech On.

Artikkelen fortsetter under annonsen