Denne skjermen kan krølles mens den viser video

Elektronisk blekk gir uante muligheter.

E Ink med levende bilder på en konvolutt som brettes og kastes. Det blir kanskje realiteten om noen år? Foto: YouTube-video
E Ink med levende bilder på en konvolutt som brettes og kastes. Det blir kanskje realiteten om noen år? Foto: YouTube-video Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E Ink Corporation står bak teknologien som ofte omtales som "elektronisk blekk". Skjermer som benytter slik elektronisk blekk finnes allerede i en rekke produkter på markedet. Mest utbredt er tradisjonelle lesebrett, deriblant storselgeren Kindle fra Amazon.

DinSide omtalte E Ink første gang så langt tilbake som i 2002.

Som vanlig papir

I motsetning til vanlige skjermer er ikke en E Ink-skjerm bakbelyst, og har samme lesevennligheten som vanlig papir. Det betyr blant annet at du kan lese den på stranden uten problemer, at det ikke finnes dødvinkler, men man trenger leselampe hvis den skal leses på senga i et mørkt soverom.

Sider med statisk innhold krever kun strøm i det de tegnes opp. Derfor er batteriforbruket svært lavt på E Ink-produkter, og det kan gå uker mellom hver gang de må lades.

Tidligere kunne slike skjermer kun vise statiske sider bestående av tekst og enkel grafikk, og uten farger. Nå står imidlertid både fargeskjermer og skjermer som kan vise bevegelige bilder på trappene, og ikke nok med det - på sikt vil det kanskje dukke opp E Ink-skjermer på steder som tidligere ble ansett som utenkelige for skjermer.

På klær og konvolutter, for eksempel.

Imponerende demonstrasjoner

I videoene under demonstrerer selskapet hvordan syltynne E Ink-skjermer med levende bilder kan bakes inn i myke produkter, blant annet på en konvolutt laget av en spesiell fiberduk, og krulles, brettes og til dels krølles:Når, og hvis det blir kommersielt tilgjengelig, sies det ikke noe om foreløpig. Du kan lese mer om E Ink på www.eink.com.

Kilde: Physorg.com.

Les også: WiDi - TV som trådløs skjerm