Se filmer på nett før alle andre

Denne nettsiden lar deg «beta-teste» filmer

Blir du plukket ut, kan du se filmer før de er lansert.

SE FØR DE ANDRE: Blir du plukket ut av Scoop, kan du være med på å påvirke hvordan en film blir før den lanseres. Foto: Indee.tv
SE FØR DE ANDRE: Blir du plukket ut av Scoop, kan du være med på å påvirke hvordan en film blir før den lanseres. Foto: Indee.tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før filmstudioer slipper en film eller TV-serie, har de for vane å teste ut materialet på en utvalgt gruppe; såkalt screening.

Dette gjøres gjerne med påfølgende intervjuer av testpublikumet, eller der personene gir tilbakemeldinger under filmen, for eksempel ved å trykke på knapper og den slags.

Tradisjonelt er dette typisk noe som skjer i en kinosal i en amerikansk storby, men i vår moderne verden er det ingenting i veien for at dette kan skje hjemme i stua hos folk over hele verden – via internett.

Scoop vil gi deg muligheten

Nettopp det tenkte Indee også – skaperne av Scoop; en nettjeneste som lar hvem som helst melde seg som prøvekanin for nye filmer.

Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et skjema, med detaljer om hvor du bor, alder, filminteresser og den slags.

I andre enden kan filmskapere bruke Scoop for å plukke ut personer til screening; for eksempel om de har lyst til å teste ut responsen på en film i et bestemt land eller mot en bestemt målgruppe.

Blant annet har både Hacksaw Ridge og Silence, begge Oscar-nominerte, vært innom Indee.

Gi tilbakemelding

Blir du plukket ut til å se en film, forventes det at du gir tilbakemelding om filmen.

Dette kan være i form av et spørreskjema etter at filmen er ferdig, eller i løpet av filmens gang. En annen mulighet er at du kan gi skaperne tilgang til webkameraet ditt, slik at de kan sjekke at folk ler på de riktige stedene og den slags.

Verdt å merke seg er at forhåndstitten ikke nødvendigvis blir lik sluttresultatet. Skapere kan bruke tilbakemeldingene for å klippe eller justere filmen, og de kan for eksempel bruke Scoop for å teste ut to ulike versjoner av samme film; for eksempel med ulik slutt.

Testpersoner må også godta en såkalt NDA, der man ikke får lov til å vise filmen til andre eller spre den videre. Filmene er vannmerket slik at den slags eventuelt kan spores tilbake til en enkeltbruker.

Mer informasjon og påmelding finner du på https://indee.tv/scoop.


LES OGSÅ:

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!