Denne minnepinnen er helt spesiell

Bayer introduserer et nytt blodsukkerapparat, som er formet som en minnepinne.

Dette er en kombinert minnepinne og blodsukkerapparat, som kan gjøre det enklere for diabetikere å følge med på blodsukkeret sitt. Foto: Bayer
Dette er en kombinert minnepinne og blodsukkerapparat, som kan gjøre det enklere for diabetikere å følge med på blodsukkeret sitt. Foto: Bayer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lenge har diabetikere måtte drasse med seg store, stygge apparater for å måle blodsukkernivåene sine. De siste årene har det riktignok kommet flere apparater på markedet, der størrelse og design er betydelig mer vektlagt.

Nå kommer Bayer på banen med et blodsukkerapparat som vi ikke har sett liknende til. Apparatet er i realiteten en minnepenn, som man også kan bruke til å måle blodsukkeret med. Testresultatene kommer opp på en lyssterk skjerm på minnepinnen.

Les også: Slipper diabetikere å ta sprøyte i fremtiden?

Kanskje den største fordelen med apparatet, rett bortsett fra størrelsen og designet, er at du kan stikke minnepinnen rett i USB-porten på datamaskinen din, for deretter å få opp analyse av alle dine målinger. Slike analyseverktøy for diabetikere finnes allerede på markedet, men krever ofte kronglete og dyrt ekstrautstyr.

Slik vil resultatene av målingene blir gjengitt på datamaskinen. Foto: Bayer
Slik vil resultatene av målingene blir gjengitt på datamaskinen. Foto: Bayer Vis mer


- Pasienten kan på en enkel måte dele sine blodsukkerresultater med lege: via e-post, PDF-utskrift eller ved å kople til apparatet ved besøk hos lege. På denne måten kan behandling enklere tilrettelegges, skriver Bayer i en pressemelding.

En anne og genial fordel med dette blodsukkerapparatet, er at den har 500 MB til rådighet, som du kan bruke til hva som helst, akkurat som en valig minnepenn.

Den største ulempen med apparatet er at det ikke har integrerte teststrimler eller blodprøvetaker, noe som gjør den litt mindre hendig å ha med seg.

Bayer melder at apparatet vil bli tilgjengelig i Norge i løpet av 2009, men har foreløpig ikke satt en endelig dato.

image: Denne minnepinnen er helt spesiell


Andre alternativer

Accu-Check Aviva Nano er et av de minste og kanskje stiligste apparatene på markedet.
Accu-Check Aviva Nano er et av de minste og kanskje stiligste apparatene på markedet. Vis mer


Om konkurrentene kommer med tilsvarende apparater gjenstår å se. En viktig trend i markedet er uten tvil at produsentene satser på å gjøre apparatene så integrerte og små som mulige. Design er også svært viktig.

Roches blodsukkerapparatserie Accu-Check har lenge hatt apparater som kombinerer teststrimler, blodprøvetaker og blodsukkerapparat i ett. Dette er et system Accu-check har holdt på med i flere år, men det er først nå de har klart å lage apparater som folk ikke trenger være flaue over å dra fram i offentlighet.

De har også kommet på markedet med sin såkalte Accu-Check Nano, som er et svært lite apparat, der søkelyset er rettet mot et diskré og stilig design. Den store ulempen med apparatet, sammenliknet med Bayers nyeste modell, er at du ikke kan koble den direkte til datamaskinen uten ekstrautstyr.

Er du diabetiker? Hvilket blodsukkerapparat anbefaler du? Del dine tips med andre lesere i kommentarfeltet under.

NY MEDISIN: Type 2-diabetikere kan slippe å gå opp i vekt