<strong>GOOGLES TV-SJEF:</strong> Google vil være der hvor folk er. Og det inkluderer også satellitt-TV, sier Sascha Prüter. Foto: Tore Neset
GOOGLES TV-SJEF: Google vil være der hvor folk er. Og det inkluderer også satellitt-TV, sier Sascha Prüter. Foto: Tore Neset Vis mer

Canal Digital fornyer satelitt-TV

Denne mannen kommer snart til en parabol nær deg

- Målet er å få alt på ett sted, sier Googles sjef for Android TV, til Dinside.

Publisert

Om lag en halv million husstander får TV via satellittanlegg, ifølge Nkom.

Nå får rundt 400.000 av dem snart besøk av selveste Google på skjermene sine dersom de kjøper ny boks. Telenor-selskapet har nemlig inngått avtale med den amerikanske nettkjempen.

Først i Europa

- Så vidt jeg vet er Canal Digital Satellitt det første satellittselskapet i Europa vi inngår et slikt samarbeide med, sier Googles Android TV-sjef Sascha Prüter til Dinside.

Man skulle kanskje ikke tro at hyttefolket med parabolanlegg var de første til å etterspørre YouTube, Google Play og alle de andre tilbudene som finnes i Google-universet.

De fleste av oss har jo tilgang til dette på mobilen, sammen med en masse annen underholdning og med mulighet for å strømme alt sammen videre til TV-en.

Men interessen for å ha en enkel løsning i stua med tradisjonell fjernkontroll er fortsatt stor, skal vi tro de tradisjonelle kabel- og satellittselskapene.

- Vi har allerede en god miks av kabelselskaper og satellittselskaper som partnere, og vil tro vi får med oss flere på satellittsiden framover, sier Sascha Prüter.

<strong>GOOGLE-INVASJON:</strong> Canal Digitals satellittkunder får nå Googles Android TV-system om bord. Men det krever en ny boks til ca. 1.500 kroner. Foto: Tore Neset
GOOGLE-INVASJON: Canal Digitals satellittkunder får nå Googles Android TV-system om bord. Men det krever en ny boks til ca. 1.500 kroner. Foto: Tore Neset Vis mer

Bare mer av det samme?

Innholdsmessig er det ikke forskjell på Googles lille, billigeTV-dings Chromecast og Android TV dersom du ser på Googles tilbud isolert sett.

Og selv om systemet har innebygd Chromecast og dermed gir mulighet til å strømme alt mulig av lyd og bilde/videomateriale fra mobilen, fungerer Android TV som en hvilken som helst TV-boks.

Det er likevel skarp konkurranse når det gjelder å levere TV-underholdningen. I tillegg til Google og Apple, jobber TV-produsentene også med å servere deg alt på ett fat.

Flere nyere TV-er har Android TV innebygd. Du har også LG sitt WebOS, Samsungs Tizen og Panasonic med Firefox. Alle byr seg fram med filmer, TV-serier og TV-kanaler.

<strong>NESTE GENERASJON:</strong> Canal Digital Satellitts direktør Ragnar Kårhus lar Google hjelpe til med å ta satellitt-TV inn i framtida. Foto: Tore Neset
NESTE GENERASJON: Canal Digital Satellitts direktør Ragnar Kårhus lar Google hjelpe til med å ta satellitt-TV inn i framtida. Foto: Tore Neset Vis mer

Vil være enkel og åpen

Fordelen med TV-boksen ligger i brukervennligheten, ifølge Canal Digital.

- Det er ikke gitt at alle TV-seere er komfortable med å finne fram i dette virvaret. Vårt mål er at kundene våre skal finne alt på ett sted, sier direktør Ragnar Kårhus til Dinside.

Netflix finnes som egen app for Android TV, og HBO (foreløpig bare er tilgjengelig for mobil og nettbrett i Norge) skal være på vei. Kårhus frykter likevel ikke at de to populære videostrømmerne skal utkonkurrere Canal Digitals eget film- og serietilbud.

- Vi mener det er en fordel både for oss og kundene at vi har en mest mulig åpen plattform. Det sikrer valgfriheten, noe som er svært viktig i dag.

<strong>BOKSEN:</strong> Denne kommer du ikke utenom dersom du vil tre inn i Googles TV-univers via Canal Digitls satellitt. Foto: Tore Neset
BOKSEN: Denne kommer du ikke utenom dersom du vil tre inn i Googles TV-univers via Canal Digitls satellitt. Foto: Tore Neset Vis mer

Må ha ny boks

Den nøyaktige prisen er ikke klar ennå, men de som ønsker ny boks med Android TV innebygd, må trolig ut med rundt 1.500 kroner.

Målet er at du på sikt skal kunne søke etter filmer, TV-programmer og serier helt uavhengig av hvor TV-innholdet stammer fra.

Du skal også kunne søke ved å snakke til TV-en, men dette fungerer foreløpig bare i Android-universet med Google Assistant.

Men Ragnar Kårhus beskriver prosjektet som en reise, og lover at stadig flere teknologiske nyvinninger kommer på plass etterhvert.

a

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer