Denne løser TV-floken

Har du en litt eldre flat-TV og trenger flere innganger? Her er en billig løsning som funker!

Du har sikkert oppdaget at svært mange DVD-spillere, TV-mottakere, TV-spill og datamaskiner kommer med en digital utgang merket HDMI. Dette er en kombinert video- og lydutgang, som sørger for best mulig kvalitet på materialet som skal vises på TV-en din.

Mangel på innganger

Nyere TV-er kommer gjerne med tre HDMI-innganger, og det er ikke én for mye. Verre er det hvis du har en flat-TV som er tre-fire år gammel, den har gjerne bare én slik inngang.

Det er ikke særlig morsomt å måtte koble til og fra enheter hver gang de skal brukes, men heldigvis finnes løsninger også på dette problemet.

Løsningen: En veksler

HDMI regnes gjerne som scart-kabelens digitale etterfølger.
HDMI regnes gjerne som scart-kabelens digitale etterfølger. Vis mer


Det du trenger er en HDMI-veksler, der flere enheter kan være tilkoblet samtidig, og der du på en enkel måte kan velge hvilken enhet som skal formidle signalene videre til TV-en.

Slike vekslere kommer i mange varianter, enkelte er heldigitale og styres med fjernkontroll, mens de enkleste er manuelle med mekaniske knapper i fronten.

Det er mange fordeler ved å velge sistnevnte. For det første slipper du enda en fjernkontroll på bordet, for det andre er de billige, og for det tredje er de ikke avhengig av strøm for å fungere.

At ingenting overgår fysiske knapper hva angår brukervennlighet, kan etter vår mening også legges til på pluss-siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På minussiden må vi sette at du må reise deg fra godstolen hver gang du vil bytte innkilde, men det må du gjerne uansett for å sette en plate i spillkonsollet eller DVD-spilleren.

4 til 1

HD0411 fra Clas Ohlson er en slik manuell HDMI-veksler. Den har fire innganger i bakkant, samt én utgang til TV-en. I fronten er det fire knapper som lar deg velge hvilken inngang som er aktiv.

Responsen er naturligvis umiddelbar, den takler alle oppløsninger inntil 1080i, samt HDCP-kryptert materiale fra Blu-ray-spilleren. Det var ikke mulig å oppdage noen avvik i kvalitet i forhold til å koble enhetene til TV-en direkte.

I vårt tilfelle har vi merket knappene med små klistrelapper, for å øke brukervennligheten ytterligere.

Et lite klistremerke over hver knapp gjør det enkelt for alle i husstanden å vite hva som foregår.
Et lite klistremerke over hver knapp gjør det enkelt for alle i husstanden å vite hva som foregår. Vis mer


HD0411 fungerer 100% etter hensikten, og kan trygt anbefales. Prisen er 298 kroner. I tillegg trenger du en ekstra HDMI-kabel fra boksen til TV.

Mer informasjon finner du hos Clas Ohlson.