Denne løser TV-floken

Denne løser TV-floken

Har du en litt eldre flat-TV og trenger flere innganger? Her er en billig løsning som funker!

Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert oppdaget at svært mange DVD-spillere, TV-mottakere, TV-spill og datamaskiner kommer med en digital utgang merket HDMI. Dette er en kombinert video- og lydutgang, som sørger for best mulig kvalitet på materialet som skal vises på TV-en din.

Mangel på innganger

Nyere TV-er kommer gjerne med tre HDMI-innganger, og det er ikke én for mye. Verre er det hvis du har en flat-TV som er tre-fire år gammel, den har gjerne bare én slik inngang.

Det er ikke særlig morsomt å måtte koble til og fra enheter hver gang de skal brukes, men heldigvis finnes løsninger også på dette problemet.

Løsningen: En veksler

HDMI regnes gjerne som scart-kabelens digitale etterfølger.
HDMI regnes gjerne som scart-kabelens digitale etterfølger. Vis mer


Det du trenger er en HDMI-veksler, der flere enheter kan være tilkoblet samtidig, og der du på en enkel måte kan velge hvilken enhet som skal formidle signalene videre til TV-en.

Slike vekslere kommer i mange varianter, enkelte er heldigitale og styres med fjernkontroll, mens de enkleste er manuelle med mekaniske knapper i fronten.

Det er mange fordeler ved å velge sistnevnte. For det første slipper du enda en fjernkontroll på bordet, for det andre er de billige, og for det tredje er de ikke avhengig av strøm for å fungere.

At ingenting overgår fysiske knapper hva angår brukervennlighet, kan etter vår mening også legges til på pluss-siden.

På minussiden må vi sette at du må reise deg fra godstolen hver gang du vil bytte innkilde, men det må du gjerne uansett for å sette en plate i spillkonsollet eller DVD-spilleren.

4 til 1

HD0411 fra Clas Ohlson er en slik manuell HDMI-veksler. Den har fire innganger i bakkant, samt én utgang til TV-en. I fronten er det fire knapper som lar deg velge hvilken inngang som er aktiv.

Responsen er naturligvis umiddelbar, den takler alle oppløsninger inntil 1080i, samt HDCP-kryptert materiale fra Blu-ray-spilleren. Det var ikke mulig å oppdage noen avvik i kvalitet i forhold til å koble enhetene til TV-en direkte.

I vårt tilfelle har vi merket knappene med små klistrelapper, for å øke brukervennligheten ytterligere.

Et lite klistremerke over hver knapp gjør det enkelt for alle i husstanden å vite hva som foregår.
Et lite klistremerke over hver knapp gjør det enkelt for alle i husstanden å vite hva som foregår. Vis mer


HD0411 fungerer 100% etter hensikten, og kan trygt anbefales. Prisen er 298 kroner. I tillegg trenger du en ekstra HDMI-kabel fra boksen til TV.

Mer informasjon finner du hos Clas Ohlson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer