Den ultimate Tablet-løsningen?

Fujitsu Siemens viste frem en oppgradert versjon av den kombinerte Tablet PCen sin i Oslo i dag, men venter fortsatt på norsk håndskriftgjenkjenning

T4010 går fra bærbar... Vis mer

Fujitsu Lifebook T4010 har fått Dothan-prosessor med 2 MB hurtigbuffer og en skjerm med langt bredere innsynsvinkel, og nå håper selskapet at de endelig har truffet punktet der Tablet PCen kan bli det ultimate møteverktøyet.

- Dette må være den ultimate Tablet PCen, mener "evangelist" Jarle B. Hansen i Fujitsu Siemens norske avdeling.

Den kraftig oppgraderte skjermen kan vris rundt for å dele innholdet med andre, eller snus 180 grader og legges på tastaturet for å fungere som hvilken som helst tablet.

- Lifebook kan erstatte lerretet og projektoren i små møter, sier Hansen videre, takket være innsynsvinkelen på 160 grader.

... Til vendbar... Vis mer

Den største fordelen med Tablet PCer er at man kan skrive direkte på skjermen, men det finnes fortsatt ingen støtte i Windows for norsk håndskriftgjenkjenning. Nå håper Fujitsu Siemens-sjefene at det kanskje kan komme på plass i Windows Longhorn - som etter mange utsettelser muligens kommer i 2006.

Skrive tydelig

Det ligger uansett en verdi i å lagre dokumenter som ren håndskrift, som kan leses i andre programmer - hvis man bare husker å skrive tydelig.

... Til tablet Vis mer

Den "konvertible notebooken" får ellers 12,1-tommers trykkfølsom skjerm, gigabit nettverkskort med 802.11g og alle de vanlige portene. Nytt i forhold til siste versjon er muligheten til å ha en intern Bluetooth-brikke som ekstrautstyr. Den kan også komme med en Trusted Platform Module, og støtter Fujitsu Siemens' standardbrønner.

- Et vesentlig salgsargument er også at den har "ROP", sier Markedssjef Andreas Tollefsen, og forklarer forkortelsen: Rope On Pen.

Pennen ble festet til en snor på PCen etter at selskapet fikk tilbakemelding fra kundene om at den var alt for lett å miste.

Den rimeligste konfigurasjonen Lifebook T4010 koster 16.500 uten moms (og uten noe i brønnen), og er tilgjengelig fra og med begynnelsen av desember.

Halve markedet

Fujitsu Siemens har i dag 50 prosent av markedet for Tablet PCer, og selger omkring to tusen stykker i året, men mesteparten går til helsevesenet og til toppene i næringslivet.

Fujitsu Siemens merker stadig større interesse fra forskjellige sykehus, som for eksempel ønsker å gi pasientene muligheten til å fylle ut diverse skjemaer elektronisk i stedet for papir. Selskapet venter nå på resultatene av flere langvarige evalueringsprosjekter.

Ellers benyttet Fujitsu Siemens anledningen til å oppgradere resten av Tablet PC-produktene sine, som bytter til Intels siste mobile prosessorgenerasjon og dermed også får gleden av 2 MB hurtigbuffer. I tillegg kommer bedre batterier og integrert blåtann.

Ny PDA

Selskapet lanserte også en ny versjon av PDAen Pocket Loox 720, som kanskje kan sies å være et stort skritt bakover. Den eneste forskjellen er nemlig at Pocket Loox 718 ikke får kamera, takket være mange selskapers sikkerhetsrutiner som forbyr kameraer på arbeidsplassen.