Den ultimate musen?

Mus med kuler hører fortiden til, og de optiske modellene blir stadig mer populære. Nå kommer Logitech med en modell som ikke bare har optisk teknologi, men som også er trådløs.

Som de fleste sikkert har fått med seg, blir de bevegelige delene eliminert i optiske mus, slik at bruken blir mer nøyaktig. Optiske mus fra både Logitech og Microsoft har blitt svært populære, selv om de gjerne koster litt mer enn kule-variantene.

Logitech har hatt optiske mus i sitt assortiment siden i fjor høst, da de lanserte to mus som også inkorporerte den ristende iFeel-teknologien. Nå kommer de altså med en kombinasjon av trådløs frihet og optisk komfort, og den heter Cordless MouseMan Optical.

Den siste musen du trenger?

Den ultimate musen?

I teorien høres dette virkelig ut som den perfekte musen. En av fordelene med optisk teknologi er nemlig at slike mus fungerer på nesten alle overflater og er ikke begrenset til musematter. Her har vi altså musen som du kan ha liggende på fanget samtidig som du ikke er begrenset av den plagsomme kabelen. Men hvordan fungerer det i praksis?

Selve musen (med batterier) er en 153 gram tung klump som har en lekker og ergonomisk utforming. Designet er velkjent for Logitech-brukere, med en kombinasjon av blå- og sølvfarget plast. Musen har to hovedknapper, i tillegg til et scrollehjul i midten (som selvsagt også er en knapp) og en sideknapp som betjenes med tommelen. Disse kan selvsagt programmeres via den medfølgende programvaren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når det gjelder vanlig bruk, fant vi noe småpirk som trekker ned inntrykket. Sideknappen er veldig liten, og de to hovedknappene virker å være plassert litt for langt til venstre, slik at pekefingeren raskt havner på scrollehjulet i stedet for på venstreknappen.

Den uthevede Logitech-logoen midt på musen kan også være litt i veien.

Undersiden av musen
Undersiden av musen Vis mer

Disse små problemene betyr likevel ikke at musen er ukomfortabel, for det er den ikke. Den føles solid og er akkurat passe tung, og ingen av knappene ligger slik at de blir trykket på ved en feiltagelse.

Lang levetid

Logitech og Agilent Technologies har sammen utviklet en ny optisk krets, som bruker mindre energi enn det som har vært vanlig. Derfor trenger musen kun to AA-batterier (som følger med), og de skal i følge produsenten vare i ca. tre måneder.

Selve den trådløse funksjonaliteten er det ingenting å si på – du kan fint lene deg tilbake et par meter fra datamaskinen og styre den derfra. Dette er komfort av ypperste klasse!

En annen fordel er at du kan bruke denne musen også med forrige generasjons trådløs mottaker fra Logitech. Så hvis du har Logitech trådløs mus fra før, trenger du ikke koble til en ny basestasjon.

Konklusjon

Dette er en mus vi liker. Den er komfortabel nok, det eneste problemet er knappene som kanskje er litt for små for noen.

Ellers fungerer alt som det skal, og det er lite å klage på. Derfor må vi bare anbefale denne musen, spesielt hvis du er opptatt av komfort.

Prisen er ganske høy, kr 799 (inkludert mva). Vi synes likevel den er verdt prisen. Cordless MouseMan Optical kan allerede bestilles hos Logitech.