Google Chrome er den nettleseren som vokser raskest i popularitet. Den er også den tryggeste, ifølge tysk kartlegging.
Google Chrome er den nettleseren som vokser raskest i popularitet. Den er også den tryggeste, ifølge tysk kartlegging.Vis mer

– Den tryggeste nettleseren

Google Chrome har kommet i ny og tryggere versjon.

Det tyske statlige kontor for informasjonssikkerhet (BSI) har nettopp laget en rapport der de kommer med anbefalinger av forskjellige internettprogrammer. I rapporten har de blant annet konkludert med at Google Chrome er den nettleseren som gir den tryggeste surfeopplevelsen for forbrukere.

Nettleserens innebygde inkognito-modus, automatiske oppdatering og innebygd (og alltid oppdatert) Adobe Flash Player er noen av begrunnelsene bak anbefalingen.

Ny, sikrere, raskere

Og ifølge Google tas det stadig nye grep for å gjøre nettleseren enda tryggere. Selskapet har nettopp lansert Chrome 17, og her introduseres flere nye sikkerhetsforbedringer.

Hvis du for eksempel laster ned en kjørbar fil (.exe- eller .msi), vil Chrome nå sjekke dem mot en såkalt "white list" for å forsikre seg om at filen er trygg. Hvis filen ikke ligger i den listen vil Chrome sjekke om nettstedet du laster ned fra er kjent for å tilby ondsinnede filer. I så fall vil du bli advart før filen lastes ned.

I tillegg skal det være rundt 20 sikkerhetshull som har blitt tettet i denne versjonen, hvorav én var regnet som alvorlig. Det har imidlertid ikke kommet inn rapporter om at noen av hullene var blitt utnyttet til ondsinnet aktivitet, skriver Digi.

Forbedret hastighet

En annen fiffig nyhet i den 17. utgaven av Chrome, er at nettleseren begynner å laste sider du besøker ofte, allerede før du har skrevet ferdig adressen. Det betyr for eksempel at når du skriver "www.d" i adressefeltet, så starter lastingen av DinSide umiddelbart. Slikt kan man selvsagt spare litt tid på :)

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du finner mer informasjon om oppdateringene og kan laste ned den nye versjonen fra denne siden hos Google.