Microsoft Surface

- Den største Surface-lanseringen siden 2015

Forvent Surface Laptop 3, Surface Pro 7 og kanskje mye mer.

SURFACE LAPTOP 3: Dette lekkede bildet skal være den nye Surface Laptop 3 hvis skjerm er 15 tommer. Foto: Evan Blass / Twitter
SURFACE LAPTOP 3: Dette lekkede bildet skal være den nye Surface Laptop 3 hvis skjerm er 15 tommer. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Onsdag 2. oktober skal Microsoft vise frem nye Surface-produkter, og hvis ryktebørsen er noe å gå etter, ser det ut til å bli et innholdsrikt arrangement.

Det forventes at Microsoft skal lansere nye utgaver av Surface Laptop og Surface Pro, men Windows 10-produsenten har trolig også noen overraskelser klar til å trekkes opp av hatten.

Bilder publisert av Evan Blass, som er kjent for å treffe godt på sine lekkasjer, viser noe av det Microsoft skal vise frem i morgen.

Surface on Arm og Surface Pro 7

Det franske nettstedet Frandroid hevder at en av Surface Pro 7-modellene, omtalt som «Surface on Arm» av Blass, vil ha mye smalere ramme enn de foregående modellene, og i samme stil som Apple iPad Pro. Microsofts hybridenheter er kjent for å ha litt tykkere rammer, noe som godt frem på fjorårets Surface Go.

Samme nettside melder også at USB-A og MiniDisplay-port erstattes med USB-C-kontakten. Det blir i så fall første gang på en Surface Pro-enhet, og en etterlengtet oppgradering fra Microsoft. Samtidig verserer det rykter om at denne modellen kan utstyres med en ARM-brikke, noe som kan bli en svært spennende lansering.

ARM-PROSESSOR: «Surface on Arm» med et nytt design med avrundede hjørner og smalere ramme rundt skjermen. Foto: Evan Blass / Twitter
ARM-PROSESSOR: «Surface on Arm» med et nytt design med avrundede hjørner og smalere ramme rundt skjermen. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Dog ser det ut til at Microsoft også vil selge Surface Pro 7-modeller med «gammelt design» og USB-A-port, men med USB-C i stedet for MiniDisplayPort.

USB-C: Dette er trolig Surface Pro 7 med USB-C-kontakt. Foto: Evan Blass / Twitter
USB-C: Dette er trolig Surface Pro 7 med USB-C-kontakt. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Surface Laptop 3

Tyske WinFuture er kjent for å treffe godt på sine rykter, og i forbindelse med Surface-arrangement til Microsoft melder nettstedet at Surface Laptop 3 blir tilgjengelig i både 13,5 og 15 tommer.

Det kan posisjonere Surface Laptop 3 som en enda sterkere konkurrent til MacBook Pro.

I tillegg ser det ut til at Microsoft planlegger å introdusere en Laptop-utgave uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet.

ALCANTARA: Surface Laptop 3 15" får et mer tradisjonelt laptop-design uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet og styreflaten. Foto: Evan Blass / Twitter
ALCANTARA: Surface Laptop 3 15" får et mer tradisjonelt laptop-design uten Alcantara-stoffet rundt tastaturet og styreflaten. Foto: Evan Blass / Twitter Vis mer

Mer interessant er det kanskje at det trolig kommer en utgave av Surface Laptop 3 med AMD-prosessor. De seneste årene har AMD for alvor meldt sin tilbakekomst i bærbar PC-markedet, og hvis rapportene stemmer, vil Surface Laptop 3 15" bli utstyrt med Ryzen-prosessorer.

Én ting til ...

Microsoft-kjenner og skribent i Windows Central, Daniel Rubino, skriver på Twitter at «dette blir det største Surface-arrangementet siden 2015. Merk mine ord» og vi kan forvente et «én ting til-øyeblikk».

Under Steve Jobs var Apple kjent for sine «one more thing»-øyeblikk der de kom med en ekstra overraskelse mot slutten av sine lanseringer, men de seneste årene har det meste rundt Apples lanseringer blitt lekket i lang tid på forhånd.

Hva den ekstra overraskelsen til Microsoft eventuelt er, gjenstår å se, men Windows Central skriver at selskapet jobber med tre spennende prosjekter. To av dem er Surface Go 2 og Surface Book 3, samt produktet som går under kodenavnet «Centaurus».

Nettstedet skriver at Centaurus er Microsofts brettbare nettbrett/PC med to skjermer, som vil kjøre «Windows Lite» - en uannonsert versjon av Windows 10 som kan vise seg å bli en direkte konkurrent til Googles Chrome OS og er beregnet på en rekke type enheter.

Ifølge Windows Central er ikke «Windows Lite» klar for lansering før en stund ute i 2020, så det er litt usikkerhet hvorvidt Microsoft kommer til å snakke om operativsystemet på onsdag.

Hva håper du at Microsoft skal vise frem på onsdag?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!