Den rimeligste 24x brenneren?

Asus er blant verdens ledende produsenter av hovedkort til PC. Nå tilbyr de også CD-brennere, vi har sett på den raskeste versjonen CRW-2410S

Den rimeligste 24x brenneren?
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Vi var svært overrasket når vi så at Asus lanserte en CD-brenner. Firmaet har en solid posisjon som produsent av hovedkort og grafikkort, men de har aldri tilbudt produkter som er så mekanisk som et CD-drev. Kanskje dette innebærer at det kommer flere overraskelser når det gjelder produktkategorier i framtiden – hva vet vi…

LES OGSÅ:

At brenneren i tillegg var vesentlig billigere enn konkurrentene gjorde at vi var svært spent på å teste den.

Full pakke

Brenneren leveres i fargerik eske, og inkluderer skruer, flatkabel, og den etter hvert unødvendige lydkabelen.

En CD-R og en CD-RW-plate følger med, brenneprogrammet er en OEM-versjon av Nero, og det er bruksanvisning både på engelsk og kinesisk. I tillegg er det en enkel installasjonsbeskrivelse på flere europeiske språk, men ingen skandinaviske.

Den støtter BURN-Proof og FlexSS-BP, som gjør at den tåler avbrudd i datastrømmen uten at platen blir ødelagt, og at den kan tilpasse brenneparametere til egenskapene hos det aktuelle mediet i brenneren. Dette er helt i tråd med teknikkene som brukes av de mest anerkjente CD-brennerne i dag.

24x toppfart

I likhet med alle andre raske brennere på markedet, så brenner heller ikke Asus CRW-2410S med 24x fra starten av.

Brenningen er delt inn i tre fartssoner, som brennes med henholdsvis 16x, 20x og 24x. Dessuten går det alltid med bortimot et minutt til administrasjon, som både inkluderer alle slags forberedelser før selve brenningen starter, skriving av ledespor på slutten av prosessen og avslutning og nedspinning til slutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den totale tiden på å brenne vår testCD målte vi til gjennomsnittlig 4 minutter og 25 sekunder.

Dette er litt svakere enn de to andre 24x brennerne vi har testet tidligere, fra Plextor og HP. Faktisk er det mer på linje med Ricoh sin 20x brenner, som vi har testet tidligere.

Forskjellen fra de raskeste 24x-brennerne er ikke stor, det dreier seg om et halvt minutt på en praktisk talt full CD.

Du kan sammenligne forskjellige parametere hos CD-brenner vi har testet på denne siden.

Andre egenskaper

Brenning av CD-RW gikk unna med 10x hastighet, og det tok i snitt 8 minutter og 18 sekunder. Dette er blant de tregere 10x spesifiserte CD-RW brennerne, men vi snakker innenfor en ramme på 20 sekunder.

Ripping av muskk-CD gikk på 3 minutter og 7 sekunder, det er 37 sekunder etter vinnerne fra Ricoh og Plextor, som begge klarer dette på 2 minutter og 30 sekunder.

Den gjennomsnittlige aksesstiden målte vi til 129 millisekunder, som er i det øvre sjiktet.

Konklusjon

Brenneren er blant de raskere, men hevder seg ikke blant de andre 24x-brennerne. Den er da også noen hundrelapper rimeligere enn de aller raskeste.
Utvalget av CD-brennere er etter hvert blitt svært omfattende, men Asus har et godt merkenavn
og forholdet mellom pris og ytelse er bra.

Brenneren kan derfor anbefales, men ikke for de som er ute etter det aller raskeste, uansett pris.