Democracy Player v0.9.5

Nett-TV har fått en ny bestevenn - Democracy Player spiller det meste.

Mange tviholder på Windows Media Player til å spille av videoklipp, selv om det finnes andre avspillere som har mer funksjonalitet, og som samtidig opptar færre systemressurser. To populære er Media Player Classic og VLC, men denne gangen har vi sett på en spiller som blir stadig mer populær: Democracy Player er åpen kildekode-basert og kombinerer nett-TV og avspilling av lokale filer på en utmerket måte. Programmet er helt gratis og kommer også med norsk språkdrakt.

For å ta det enkleste først: I likhet med de fleste andre avspillere kan Democracy Player også spille av filer du måtte ha liggende lokalt på disken, og programmet spiller "alt" av ulike videoformater. Du kan også sette opp spillelister med videofiler - kjekt hvis du for eksempel har en film delt opp i flere filer, og søkefunksjonen snevrer inn søkeresultatet for hvert tastetrykk. Dog savner vi støtte for undertekster, som er noe av det vi liker best med for eksempel VLC.

Det er først og fremst avspilling av filer over nettet som gjør at Democracy Player stikker seg frem. Spilleren har støtte for mange populære nettjenester, videocaster og annet.

Democracy Player v0.9.5


Bildet over viser hvordan Democracy Player også kan brukes i forbindelse med YouTube, Google Video, Metacafé etc. I søkeresultatet kan du velge å laste ned videoene, som da blir liggende lokalt slik at du også kan se video uten å være på nett. Du kan også velge å abonnere på ulike søk - er du interessert i Photoshop-instruksjoner, kan du lagre "photoshop tutorial" som et søk, og så vil du kunne se i kanalvinduet til venstre når det dukker opp nye filmer på YouTube om dette temaet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Democracy Player v0.9.5


Nedlasting i bakgrunnen

Det som er kjekt med kanalene du velger å abonnere på, er at du kan sette opp programmet til å laste ned nye videoer på forhånd. Du angir bare hvor stor plass Democracy Player skal få lov til å bruke på harddisken din, og så lastes de ned når programmet kjører i bakgrunnen. Du kan også angi hvor lenge filene skal ligge lagret før de slettes.

Gjennom Democracy player kan du også laste ned .torrent-filer, for deretter å se dem direkte i avspilleren.

Democracy Player v0.9.5


Kanalveilederen er selve hjertet i nett-TV-støtten. Her får du en oversikt over hvilke kanaler som finnes, både kategorisert og tilgjengelig i topplister. Som det fremgår av bildet ser du hvor mange filmklipp som lastes ned i bakgrunnen, hvor mange nye filmklipp som er tilgjengelige i kanalene du abonnerer på etc.

HD-materiale

Noen av kanalene er også tilgjengelige i HD-oppløsning. Du kan dessuten dele dine favorittklipp via den innbakte tips-funksjonen og flagge dem som favoritter slik at du lett finner dem igjen. Vinduet "new videos" inneholder alltid de sist nedlastede filmene, slik at du kjapt kan se det du ikke har sett før, og du kan enkelt dra og slippe filmklipp for å lage spillelister.

Democracy Player kan lastes ned fra denne siden.