INTRODUSERER DELTE ALBUM: Aldri mer dobbelt og trippelt opp med feriebildene på Facebook. Foto: Kirsti Østvang
INTRODUSERER DELTE ALBUM: Aldri mer dobbelt og trippelt opp med feriebildene på Facebook. Foto: Kirsti ØstvangVis mer

Delte fotoalbum kommer til Facebook

Endelig vil flere kunne laste opp bilder til samme fotoalbum.

Det kommer sent, men godt. Om kort tid kommer delte fotoalbum til verdens største nettsamfunn.

Mashable var først ute med nyheten om at det nå vil bli mye lettere å lage album fra ferier, bryllup eller andre sosiale begivenheter hvor flere kan bidra med bilder via Facebook.

Dermed slipper man også fem forskjellige album fra "Bryllupet til Robin og Birgitte".

Slik funker det

Når du oppretter et nytt album på Facebook, vil du få mulighet til å gjøre det til et delt album fra en knapp øverst til venstre på siden.

Du vil så få opp en boks legge hvor du kan legge til såkalte contributors (bidragsytere). Opptil 50 personer kan bidra i i et delt album, med opptil 200 bilder hver.

– Eieren av et album vil kunne slette eller redigere bilder i albumet, men bidragsyterne vil ha redigeringsmuligheter til bildene de laster opp. Funksjonen er ikke tilgjengelig for Facebook-sider, sier en talsperson for Facebook til Mashable.

Opptil 50 brukere kan bidra med sine bilder i et delt Facebook-album. Nye personverninnstillinger skal gjøre det lett å bestemme hvem som får se bildene.
Opptil 50 brukere kan bidra med sine bilder i et delt Facebook-album. Nye personverninnstillinger skal gjøre det lett å bestemme hvem som får se bildene. Vis mer


Les også: Deprimert av Facebook? Ny studie vekker oppsikt

Ikke helt norgesklar

Utvalgte Facebook-brukere får tilgang til den nye funksjonen allerede nå, i første omgang til et mindre utvalg engelskspråklige brukere, men det vil utvides internasjonalt etter hvert. Har du satt språk til Engelsk (US) i innstillingene, kan du ha fått tilgang alt.

Å opprette et delt album vil i starten kun være mulig fra desktop-utgaven, men fullverdig mobilstøtte vil komme etter hvert. Nå er det kun mulig å bidra med bilder fra mobilen. Facebook vurderer også å fjerne 200-bildergrensen per bruker, ifølge Mashable.

Les også: Nå kan du sende skikkelig store smilefjes på Facebook