Delt Internett vil ikke bryte forbindelsen

Delt Internett vil ikke bryte forbindelsen

Publisert

Dagens spørsmål:

Heisann,
Takk for gode tips!

Jeg har fulgt din anbefaling angående Internett-deling i Win98 SE. Men det er et problem: Når den som sitter på klientmaskinen er ferdig på Internett, så blir ikke Internett-forbindelsen brutt. Hvorfor ikke? Hva kan jeg gjøre for at Internett-tilkoblingen blir brutt når man er ferdig med å surfe?

Mvh
Otto

Datadoktoren svarer:

Årsaken til at forbindelsen ikke brytes automatisk er at det foregår nettverksaktiviteter fra den PCen som er direkte koblet opp til Internett. Derfor vil forbindelsen opprettholdes inntil denne aktiviteten opphører.

Dette er helt bevisst fra Microsoft sin side. Alle PCene som deler Internett-forbindelsen må være ferdige før forbindelsen tas ned. Ellers blir det kaos.

Skjult aktivitet

Det som forvirrer de fleste er at det kan foregå aktiviteter mot Internett i bakgrunnen, som ikke krever aktivitet fra brukerne.

Her snakker vi om DNS, automatiske oppdateringer, produktregistrering og annen oppdatering av innhold som er satt til å kjøre i bakgrunnen.

Sjekk oppsettet ditt

Deling av Internett tas automatisk ned etter fem minutter, eller etter den tiden som er spesifisert i Internet Explorer under Koble fra når inaktiv.

Innstillingen av denne tiden finner du under Kontrollpanelet, Internett, Forbindelse, Avansert.

Du kan også finne ut hvilken aktivitet som bruker Internett-forbindelsen. Finn filen icslog.* på hovedPCen med søkeverktøyet på Start-menyen.

Dobbeltklikk på filen icslog.txt for å åpne den i Notepad. Denne filen inneholder en logg over all aktivitet i forbindelse med Deling av Internett-forbindelse siden sist du slo på PCen.

Hver gang du starter PCen får den gamle logfilen nytt navn, ved at tillegget endres til *.old. Så lages det en ny icslog.txt.

Bare for modem og ISDN

Denne loggfilen virker bare for forbindelser som bruker analogt modem eller ISDN. Bruker du DSL eller kabelmodem vil ikke filen inneholde annen informasjon enn at Deling av Internett-driveren kjører.

Flere spørsmål og svar


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer