Dell med rimelige godsaker

Dell satser nå sterkere på rimeligere maskiner – det lanseres både stasjonære og bærbare PCer i prisklasser som er vesentlig lavere enn tidligere.

Dell er som alltid på hugget, og viser klør når det gjelder å kapre markedsandeler. De er også raske til å lansere produkter med ny teknologi så snart denne er tilgjengelig. Likevel er Dell alltid orientert mot volum, og lanserer ikke produkter på markedet hvis teknologien ikke er klar for volumproduksjon.

Nye rimelige bærbare

Dell med rimelige godsaker

Inspiron CPt C366GT er en ny maskin beregnet på de som er spesielt opptatt av pris. Maskinen er likevel godt utstyrt, med 14,1-tommers skjerm og Celeron-prosessor på 333 MHz. Harddiskkapasiteten kan være på opptil 10 GB, og maskinen kan leveres med enten 24x CD-ROM eller 4 x DVD-spiller. Det er to brønner som huser tilleggsutstyret, som alternativt kan være en ekstra harddisk, LS-120 SuperDisk eller ekstra batteri.

Maskinene er godt utstyrt med tilkoblinger, og har i tillegg til de obligatoriske VGA, PS/2, serie, parallell, IRDA og USB-kontaktene også utgang for S-video. Dermed kan du koble maskinen direkte til en TV for å kjøre presentasjoner, eller for avspilling av DVD-filmer. Det er også inn og utganger for lydutstyr.

CPt-modellen bruker samme tilleggsutstyr som sine mer kostbare slektninger i CP-serien. Dette dreier seg om dokkstasjoner, portreplikatorer og tilleggsenheter.

For den minste Inspiron CPt-konfigurasjonen, betaler du under 16 000 kroner (ekskl. mva), og det er svært rimelig for en maskin med disse egenskapene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye mikrotårn basert på Intel Celeron og 810-brikkesett

Dell med rimelige godsaker

Mange brukere vil ha en kompakt maskin med kurant ytelse, og vil ikke betale uforholdsmessig mye mer, for å få den aller beste teknologien. Her kommer Dell sin nye serie Dimension L inn i bildet.

L-serien er langt mer kompakt enn de andre maskinene i Dimension-familien. Dette gjør at maskinene har mindre ekspansjonsmuligheter, men for denne type brukere er ikke dette noe problem. I tillegg inneholder brikkesettet og hovedkortet alle nødvendige funksjoner og byr også på en del avanserte finesser.

Maskinene har 2 brønner for 3,5-tommers lagringsenheter, og en brønn for CD-ROM eller CD-RW. Det er fire PCI, men ingen ISA-kortplasser. AGP-grafikken er integrert i brikkesettet – det finnes ingen AGP-kontakt inne i maskinen.

Kabinettet er svært brukervennlig, og det er ikke nødvendig med verktøy for å demontere maskinen og installere nye enheter.

Maskinene støtter også Suspend-to-RAM, som gjør at maskinen starter opp igjen fra dvale i løpet av få sekunder.

Maksinene kan bestilles i mange forskjellige konfigurasjoner, og kan leveres med forskjellige løsninger for lagring, lyd, skjermer og nettverkskort.

Levering skjer fra midten av juni, og prisene vil starte på ca. 9 000 kroner (ekskl. mva)