Dell med nye bærbare

Dell er blant de ledende leverandørene av bærbare PCer, både for privat og profesjonell bruk. Nå lanseres en ny Latitude-serie for profesjonelle brukere.

Dell opererer med to serier bærbare, Latitude som er tilpasset bedriftskunder, og Inspiron som er tilpasset private brukere. For bedriftene er det lagt vekt på stabilitet, konsistens og lang levetid. Da er det lettere for IT-avdelingen å konfigurere og vedlikeholde maskinparken, og nye maskiner vil være helt like de som ble anskaffet et stykke tid i forveien.

For private er det lagt mest vekt på å være på høyden teknologisk, med nye komponenter, oppdaterte drivere og de raskeste prosessorene. Dessuten er designet litt frekkere, med muligheten for modeller i forskjellige farger.

Lettere og mer moderne

De nye modellene har fått enklere typebetegnelser, og kalles nå C600 og C800. i stedet for de tidligere mer tungegymnastiske betegnelsene som CSx, CPt og CPX jobber Dell seg nå bort fra.

Det som er påtagelig er det nye designet, som omgir en mer moderne konstruksjon med støtte for nye standarder og komponenter.

I tillegg til raskere prosessorer er de nye maskinene lettere, og har fått miniPCI for fremtidig utbygging til trådløst nettverk. Maskinene er allerede utstyrt med interne antenner, så en oppgradering med et trådløst 802.11b nettverkskort vil bli helt usynlig. Det er altså ingen risiko for at antenner stikker ut og vil være i veien eller brekke. Det er også vesentlig mindre risiko for at kortet blir stjålet eller kommer bort, som ved bruk av et vanlig PCMCIA-kort.

Artikkelen fortsetter under annonsen

C600

Denne modellen er allerede leveringsklar, og er en halv kilo lettere enn forgjengeren CPt, og kommer med prosessorer fra 700 MHz og oppover. Den har skjermløsning på 14,1-tommer, og er en svært håndterlig bærbar, som egner seg både som alternativ til en stasjonær PC og til utstrakt reisevirksomhet.

Den interne miniPCI-plassen kan også brukes til en tradisjonell nettverksløsning.

Skjermstørrelsen gjør at den ikke blir ultraportabel, der kommer Dell til å lansere andre nye modeller i løpet av nær fremtid.

Prisen på en modell på 700 MHz, med 64 MB SDRAM, 8 MB skjermminne, 6 GB harddisk, CD-ROM, diskettstasjon, internt modem og Windows 2000 vil koste 26.000 pluss mva.

C800

Dell med nye bærbare

Dette er den store modellen som kommer på markedet nærmer jul. Den har en 15-tommers skjerm med oppløsning på 1400x1050. Den har fått en ekstra brønn til lagringsmoduler, slik at du kan ha både DVD og CD-brenner i maskinen samtidig.

Den er også forberedt for trådløst nettverk med innebygde antenner og miniPCI; og er i tillegg utstyrt med FireWire. Riktignok er dette den lille 4-pins kontakten som vi vanligvis finner på videokameraer, og kan derfor ikke drive eksterne enheter uten strømforsyning. Med en kraftig prosessor (den er forberedt på 1GHz for bærbare som kommer til neste år), vil den fungere glimrende sammen med digitale videokameraer for videoredigering i felten.

Prisen på en modell med 850 MHz prosessor, 64 MB SDRAM, 16 MB skjermminne, 10 GB harddisk, CD-ROM, diskettstasjon og Windows 2000 vil ligge på 33.640 pluss mva.

Vi kommer tilbake til tester av disse maskinene så snart de er tilgjengelige.