Dell klar med Pentium 4 for bærbare

Nå har Pentium III tapt den siste skanse, og hører ikke lenger hjemme i bærbare toppmodeller. Pentium 4-M har overtatt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den offisielle lanseringen av Pentium 4 for bærbare skjedde på mandag, men hemmeligheten har vært kjent i flere måneder. Produsentene har selvsagt hatt tidlige utgaver av prosessor og brikkesett i lang tid, og gjort alt klart til produksjonsstart i forbindelse med lanseringen.

Dell er selvsagt på hugget som vanlig, og lanserte nye toppmodeller i begge hovedgruppene av bærbare: Latitude og Inspiron.

image: Dell klar med Pentium 4 for bærbare

Latitude C840

Dette er serien for større virksomheter, med stabilt produktutvalg og vektlegging på kontinuitet. Årsaken er å holde omfanget av all brukerstøtte- og vedlikeholdsoppdateringer på et minimum.
Den nye toppmodellen leveres i første omgang med prosessorhastigheter på 1,4 GHz og 1,7 GHz. Minnet er 266 MHz SDRAM som kan spesifiseres helt opp til 1 GB.

Skjermtilbudet består av 15-tommers LCD på enten 1400 x 1050 eller 1600 x 1200 bildepunkter. De får sitt repertoar fra grafikkløsningen GeForce2 Og med 32 MB DDR Video RAM, som på tidligere toppmodeller fra Dell.

Lagringskapasiteten er tatt vare på av harddisk på opptil 60 GB og 5400 omdreininger. Det er en fast optisk lagringsenhet og en utskiftbar i brønn, som også kan brukes til harddisk eller ekstra batteri.

Kablet nettverk, modem samt trådløst nettverk er innebygget, for optimal fleksibilitet.
FireWire, 2 USB-porter, S-Video og digital lyd på S/PDIF er standard, som på forgjengeren.

image: Dell klar med Pentium 4 for bærbare

Inspiron 8200

Inspiron er serien for individuelle brukere, hvor det ikke er relevant med konformitet. Her er ytelse og finesser det viktigste.

Den nye modellen har mye til felles med sin Latitude-slektning, men har på noen punkter enda råere løsninger:

Prosessorutvalget vil bli større, med alle fire trinn fra 1,4 til 1,7 GHz. Foreløpig er bare de to raskeste, på 1,6 og 1,7 GHz tilgjengelig. Senere vil også enda raskere utgaver bli tilgjengelig, når Intel er klar med disse.

En enda bedre 15-tommers LCD skjerm er utviklet, med større betraktningsvinkel og lyssstyrke. Oppløsningen er på 1600 x 1200.

Grafikkløsningen har en enda råere valgmulighet - GeForce4 Go med 64 MB DDR video RAM.

Ellers finner vi samme integrerte nettverksløsninger og eksterne tilkoblinger som på Latitude-utgaven.

De råeste – snart på testbenken

Det er liten tvil om at begge disse modellseriene består av maskiner som er blant de råeste bærbare på markedet. Vi ser fram til å teste disse i nær framtid.

Mer info om de nye maskinene finner du hos Dell Norge

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!