Dell Inspiron 510M

Dell er som vanlig billig og greit - men mangler minnekortleser og har få USB-porter. Samtidig er den testens letteste.


Dells tilbud i denne klassen faller kanskje litt mellom to stoler, men ligner likevel på en klassisk budsjettmodell. Denne modellen koster i utgangspunktet 8.146,- kroner, men da får du bare 256 MB minne, som vi synes er for lite. Med 512 MB er prisen 8.582,- kroner.

En 15-tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 768 bildepunkter får veldig store elementer på skjermen - dette er en oppløsning som trives best på 14- og 12-tommers skjermer. Det er imidlertid mange som synes det er mer behagelig å lese store bokstaver, og du slipper i hvert fall å måtte myse med nesen mot skjermen.


Grafikkortet som styrer skjermen vil du ikke kunne gjøre så mye annet enn å spille kabal med (og er ikke kompatibel med skjermeffektene i Windows Vista), og brikkesettet er, i likhet med de fleste andre Centrinoene i oversikten, fra forrige generasjon.

Det vil si at den ikke drar nytte av den raskere systembusssen (som kan flytte mer data mellom minnet og prosessoren) til Sonoma-prosessoren, som er av siste merke.

En Intel Pentium M-prosessor på 1,7 GHz kan ellers hanskes med det meste - og oppleves som regel som alt annet enn treg.

Den mangler også noen noen form for kortleser, og to USB-porter kan bli litt i minste laget hvis du skal vokse med den over tid. Inspiron 510M har også oversiktens minste harddisk.

Til gjengjeld er dette oversiktens letteste maskin.

Gratis printer

Når du kjøper hos dell.no får du dessuten en gratis printer - men husk at dette er omtrent som junkiens første skudd. De reelle kostnadene ligger i blekket - og printerkabelen må du betale 160 kroner for.

Du får også med Microsoft Works på kjøpet. Denne nedskalerte versjonen av Office-pakken er beregnet på enkle hjemmeoppgaver, men tekstbehandleren fungerer helt fint til å skrive både lange og korte avhandlinger.

Mer informasjon om Dell Inspiron 510M finner du på Dell.no

Tilbake til oversikten