Dell Inspiron 2650

Dell har for lengst kastet seg på Pentium 4-karusellen, og Inspiron 2650 bør være en aktuell modell for deg som setter 20.000 kroner som absolutt grense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Dell Inspiron 2650
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Dells hovedkontor i Norge ligger på Lysaker, og Dell-PCer tilbys blant annet fra nettbutikken deres. Her kan du også skreddersy modellene, og få løpende oppdateringer på hva endringene vil koste deg i kroner og øre.

LES OGSÅ:

Funksjonelt

Dell er ikke kjent for å levere de mest spennende bærbare PCene rent designmessig. Her er det rene og funksjonelle linjer som gjelder, og Inspiron 2650 er intet unntak i så måte. Innpakningen er som vanlig i matt sort plast, tastaturet likeså. Det oser business av 2650, men på innsiden sitter det ett og annet som sikrer god ytelse også til spill og underholdningsoppgaver.

PCen vi fikk tilsendt fra Dell var utstyrt med en Mobile Pentium 4-prosessor på 1,5 GHz, 128 MB minne (SDRAM) og en ATA100-harddisk på 20 GB. I tillegg ble den levert med intern 8x DVD-spiller og diskettstasjon.

Størrelsesmessig plasserer 2650 seg omtrent midt på treet blant modellene vi har testet. Vekten på 3,2 kg er godkjent, med tanke på at både diskettstasjon og DVD-ROM sitter i PCen samtidig.

Business med nogo attåt

Selv om Dell Inspiron 2650 har et tydelig business-preg, vil grafikkløsningen tiltale alle med sans for underholdning. Den består en Nvidia Geforce2go-brikke, som gir god ytelse både i 2D og 3D. TV-utgang mangler dessverre, noe både spillentusiaster og filmelskere ville satt pris på.

Av øvrige tilkoblingsmuligheter finnes to USB-porter, 1 PCMCIA-slot, 10/100 Mbit nettverk og V92-kompatibelt modem. Du finner også en parallellport og en PS/2-kontakt. Du kan ikke kommunisere infrarødt med Inspiron 2650, og skal du redigere video må du ha eget FireWire-kort.

Denne PCen leveres med Microsoft Works ferdig installert, med blant annet tekstbehandler, regneark og databaseprogram.

God skjerm

Tastaturet er ikke av de romsligste, har litt klossete plassering av spesialtaster, men får likevel godkjent av oss.
Tastaturet er ikke av de romsligste, har litt klossete plassering av spesialtaster, men får likevel godkjent av oss. Vis mer

Skjermen er nok en gang av den lyssterke og gode typen, størrelsen er på 14,1" med en oppløsning på 1024x768 punkter. Det begynner å bli vanlig med høyere oppløsning også på 14,1"-skjermer, men denne er mest vanlig og sikrer god lesbarhet. For et tillegg i prisen kan du få 15" skjerm, men oppløsningen forblir den samme.

I likhet med lillebror Inspiron 2600 som vi omtalte i denne artikkelen, er Inspiron 2650 så og si lydløs. Dette er mye takket være Mobile-prosessoren som trenger lite kjøling i forhold til Desktop-prosessorer. PCen starter raskt, og modellen vi testet bød faktisk på ytelse som var helt på høyde med bærbare PCer med vanlig Desktop Pentium 4-prosessor.

Stabil høy ytelse, men litt lite minne

Også denne gangen leverte Dell en PC som oppførte seg stabilt i alle våre ytelsestester, og vi opplevde heller ingen andre problemer som heng, museforstyrrelser eller annet under vår testperiode.

Tilkoblingsmulighetene på 2650 er høyst ordinære.
Tilkoblingsmulighetene på 2650 er høyst ordinære. Vis mer

Det eneste vi har å trekke med hensyn til ytelsen er kombinasjonen av Windows XP og 128 MB minne. Det optimale hadde vært minst 256 MB, og denne oppgraderingen vil vi anbefale dersom du jobber med tunge applikasjoner som Lotus Notes, 3D-spill osv, og jobber i flere programmer samtidig. I tillegg scoret harddisken noe lavere enn de andre P4-PCene vi har testet i PCMark 2002.

Batterilevetiden målte vi til 2 timer og 39 minutter. Vi hadde kanskje forventet noe bedre ytelse her, tatt i betraktning at Inspiron 2650 er utstyrt med en strømgjerrig Mobile-prosessor. Til sammenligning varte batteriet på Toshiba Satellite 1900 over 4 timer, med Desktop-prosessor.

Konklusjon

Dell Inspiron er en ypperlig PC for kontorbruk, og byr på god ytelse i de aller fleste situasjoner. Mobile-prosessoren gjør den spesielt aktuell dersom du verdsetter et støysvakt arbeidsmiljø.

Vi hadde likevel ønsket oss litt bedre batterilevetid og noe høyere utstyrsnivå; TV-utgang hadde for eksempel vært på sin plass all den tid at PCen leveres med DVD-spiller.