Dell Dimension L466 - teknisk omtale

Dell Dimension L466 - teknisk omtale

Dell Dimension L466 - teknisk omtale

  Maskinen er utrustet med en 466 MHz Celeron, 128 MB minne, og harddisken spinner på 7200 RPM og har en kapasitet på 12,7 GB. CDer leses med en 40X CD-ROM-leser Samsung SC-140. I tillegg har maskinen en Zip-stasjon som håndterer 100 Mb utagbare disketter. Skjermkort finnes ikke, her er grafikken integrert i Intels nye brikkesett 810, som for øvrig også støtter UltraDMA/66. Lyden kommer fra et SoundBlaster Live! Value. Vår testmaskin (en tidlig utgave) hadde ikke installert modem eller ISDN, men normalt leveres det et US Robotics V.90 internt modem som standard.

  Skjermen er en Dell 17-tommer, produsert av Philips. Den måler 40,5 cm diagonalt og stemmer derfor godt med det oppgitte målet på 16-tommers synlig bilde. Maksimal anbefalt oppløsning er 1024 x 768 @ 85Hz, som gir et godt og stabilt bilde. Høyere oppløsning, som 1280 x 1024 @ 60Hz er mulig, men ikke å anbefale. Elementene blir små og oppfriskningsfrekvensen blir for lav og gir et lett flimmer i bildet. Punktavstanden (dot pitch) er på 0,28 mm. Skjermen karakteriserer vi som god.

  Høyttalerne kommer fra Altec Lansing og er av typen ACS 295. Detter er klart de beste høyttalerne i denne testen, siden de også inkluderer en sub-bass. De gir mer enn tilstrekkelig lydtrykk både for spill og musikk, og har i tillegg et stort og flott lydbilde. Men de har også en vesentlig høyere pris.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Utbyggingsmuligheter

  Maskinen er svært lett å åpne. Det er en låseklemme bak på toppen av kabinettet som løsner sidedekselet. Det felles ned og fjernes med et enkelt håndgrep.

  Det er plass til to lagringsenheter med adkomst fra forsiden og en intern uten tilgang. Den ene plassen med adkomst er 5,25 tommer bred og kan brukes til enten CD-ROM-leser eller CD-RW-brenner, det velger du ved bestilling. Den andre plassen med adkomst er 3,5 tommer bred, og kan brukes til Zip-stasjon, som var installert på vår testmaskin.

  Det er ikke plass til ekstra harddisk, denne må i så fall monteres i stedet for en 3,5-tommers enhet med adkomst.

  Det er to plasser til minne, og den ene av disse er ledig.

  Maskinen har ingen AGP-plass, 4 PCI-plasser, og ingen ISA-plasser. En PCI-plass brukes av lydkortet.

  Tilkobling

  Denne modellen har følgende standard tilkoblinger: Tastatur, mus, 2 x USB, 1 serieport, en parallellport, skjermutgang og standardmodellen har også tilkobling for telelinje. Det er også minijack-kontakter for høyttalere, mikrofoninngang og linjeinngang og en standard kontakt for styrespak (og MIDI som krever overgangsledning).