Deling av skrivere i nettverket


Hei.. Jeg har et spørsmål om skrivere og hjemmenettverk.

Jeg har idag 5 pc`er som er i nettverk, alle pc`ene er koblet sammen via en switch bak en router/brannmur. I tillegg har jeg 3 stk skrivere, 2 blekk og en laser.
Alle skriverne er i dag koblet til en pc (la oss kalle den pc 1).

For at pc nr 2,3,4,5 skal kunne skrive ut slik det er satt opp nå, så må pc 1 stå på.

Så det jeg lurer på er følgende:
Finnes det noen løsning som gjør at pc 2,3,4,5 kan skrive ut på en av de 3 skriverne uten at pc 1 må være slått på.

Jeg tenker da på om det finnes noe slikt som en skriver hub/switch aka nettverkshub/switch (håper du skjønner hva jeg tenker på her J ) slik at jeg kan bruke skriverne uten at jeg må skru på pc 1.

Takker for et svar

Hilsen Rèmi

Datadoktoren svarer

Hei Rèmi,

Det finnes selvfølgelig løsninger, og det første jeg tenker på er printservere. En printserver er en boks på størrelse med en svitsj/ruter, som nettopp gjør at en skriver kan deles på et nettverk uten å være koblet til en datamaskin som står på. Du får dem både for kablede og trådløse nettverk, og med tilkoblingsmuligheter for LPT eller USB. Akkurat hvilken modell du er ute etter er avhengig av hva du har av skrivere, nettverk, og hvor mange skrivere du føler du må koble opp. Printservere med muligheter for flere skrivere er nemlig dyrere enn de enkle modellene, og prisleiet går fra omtrent 600 til over 2.000 kroner.

Noen foretrekker å ha en gammel PC stående alltid på med skriverne koblet til i stedet (som din PC 1), noe som kan være et greit alternativ dersom man har en PC som ellers ikke brukes og ikke minst et sted å ha den. Denne har fordelen av å kunne doble som filserver også, men på strømsiden vil den selvfølgelig ikke være like gjerrig.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar