Delicious Library v1.6.6

Med webkameraet som strekkodeleser er dette programmet virkelig noe for seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spill, DVDer, bøker, CD-plater - etter hvert blir samlingen stor, og når en kompis låner 300, storesøster låner et par plater og du egentlig ikke husker helt hvem som lånte Halvbroren, blir det fort vanskelig å ha oversikten.

Det finnes selvsagt massevis av programvare som lar deg legge inn det du eier av plater, bøker og spill, der du også kan legge inn hvem som låner hva. Vi tviler imidlertid på at det finnes noen mer elegante løsninger enn Mac-programmet Delicious Library.

Med dette programmet får du nemlig samlingen din presentert som om de ulike produktene stod i en butikkhylle, der du kan titte på coverne og trykke på dem for å lese bakpå. Informasjonen hentes fra Amazon.coms nettbutikker i USA, England, Tyskland, Frankrike, Japan og Canada.

image: Delicious Library v1.6.6


I tillegg er programmet integrert med adresseboken, og ved å dra produkter over et navn, oppretter du et utlån. Når du skal finne en film å se i kveld, ser du med andre ord kjapt hvilke filmer som er lånt bort, hvem som har dem og hvor lenge siden det er siden de lånte det. Returdato kan også lagres i kalenderen din, slik at du kan sende en epost om at du gjerne vil ha tilbake filmen du har lånt bort.

image: Delicious Library v1.6.6


iSight som strekkodescanner

Noe av det mest oppsiktsvekkende er imidlertid måten du kan legge til nye produkter på. Du kan selvsagt søke frem produktet, men du kan også bruke iSight eller et DV-kamera som strekkodeleser. Du bipper strekkoden foran kameraet, og så legges produktet rett inn i samlingen. Det skal sies at det bør være god tilgang på lys, og at ikke alle typer etiketter leses like effektivt, i hvert fall når du bruker iSight.

Det stopper imidlertid ikke der. Basert på "people who bought this, also bought"-informasjonen fra Amazon kan du også få anbefalinger av andre produkter du vil like. Du kan så kjøpe produktene rett fra Amazon via Delicious Library, og da går fortjenesten skaperne ville ha fått uavkortet til veldedighet.

image: Delicious Library v1.6.6


Du kan selvsagt også søke i samlingen din - også ved å bruke stemmen. Har du samlingen lagret på annet vis, er importfunksjonaliteten ganske god, som også kan importere både fra XML og kommaseparerte filer, og det finnes også en Widget som gjør at du kan søke kjapt fra dashboard.

Flere hyller

Hvis du ikke har så lyst til å vise bort alt til alle, kan du heller lage hyller som bare inneholder et utvalg av produktene. Du kan ha en hylle med favorittene og en med alle barnefilmene, eller hva med å gjøre det slik at hyllene gjenspeiler de faktiske hyllene du har hjemme? Når det er på tide å rydde opp hjemme, kan du vise alle produktene du har gitt tre stjerner eller færre før det bærer til finn.no.

Det eneste ankepunktet for oss nordmenn er at det ikke er så god støtte for produkter kjøpt i Norge - lettere sagt de som ikke finnes på Amazon. Spesielt bøker får lide, men også når det gjelder filmer med "norsk" strekkode blir du nødt til manuelt å taste inn tittelen for å legge den til i biblioteket. Vi krysser fingrene for at støtte for flere land vil være en naturlig videreføring av produktet. PS! Bruk Amazon Tyskland når du legger til norsk musikk, så er det større sjanse for å få treff.

Delicious Library koster $40 (216 kroner med dagens kurs), men kan lastes ned i en 30-dagers prøveversjon uten restriksjoner fra http://www.delicious-monster.com/ (en morsom nettside avbildet i miniatyr til venstre).