Dele trådløst med nabohuset

Publisert
Sist oppdatert

Hei,
Jeg lurer på om du kan hjelpe meg. Jeg har fått tilbud om å dele nettet med min søster som bor ca 50 m fra meg. Routeren deres er på baksiden av trehuset, noe som gjør at det er mange vegger, dører osv. mellom meg og henne og da tilsammen ca 100 m avstand. Dette resulterer i at nettet ikke når frem til mitt nybygde hus.

Mitt spørsmål er da om det er noe vi kan gjøre for at nettet skal rekke bort til meg og som ikke koster skjorten, for da kan jeg heller kjøpe meg eget nett... De kan ikke flytte routeren nærmere da den allerede er plassert ved hovedinntaket til huset.

Og vennligst forklar i meget enkle ord da jeg ikke er alt for bevandret i dataverdenen!
Håper på snarlig tilbakemelding!

Med vennlig hilsen
Renate

Datadoktoren svarer

Hei,

Har søsteren din virkelig et 50 meter langt hus som står 50 meter fra deg?
Av enkle løsninger er det å flytte ruteren som er enklest. Den må jo ikke stå ved hovedinntaket til huset, den kan kobles til hvor som helst med en lang kabel mellom kontakten og ruteren. Det beste for deg er da selvfølgelig å plassere den nærmest huset ditt. Om de får tilfredsstillende dekning i sitt 50 meter lange hus er da muligens et nytt problem.

Hvis det er vanskelig å legge opp en slik kabel kan det være et alternativ å bruke nettverk over strømnett, men det kommer an på hva slags type nettverk som kommer inn i huset. Sjekk med nettleverandøren om det er mulig å bruke en slik løsning for å flytte ruteren til et annet sted i huset.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer