Dele lokal skriver fra PC pålogget jobb-domene

Spørsmål:

Hei,

Jeg har et hjemmeverk der jeg bruker en trådløs router til å koble opp en stasjonær hjemme-PC med en printer.

I tillegg har både min bedre halvdel og jeg bærbare jobb-PC er som vi bruker en del til jobbing hjemmefra.

(Begge disse er koblet opp med VPN mot hver vår jobb – det har i seg selv gitt en del drittarbeid – det ene VPN-systemet krasjet hele tiden når data skulle gjennom den gamle routeren, uten at noen klarte å komme opp med gode svar. Nå har vi byttet denne og krysser fingre for at ting skal fungere stabilt.)

Men i dag tenkte jeg å spørre om følgende:

Begge disse PC-ene er satt opp som medlemmer av domener på respektive arbeidsplasser. Det gjør det vanskelig å definere workgroups for å dele ressurser – det være seg til fildeling eller printer. Det siste er det mest kritiske – for å kunne skrive ut ting fra disse bærbare PCene når vi jobber hjemme. Gode tips?

(Jeg prøvde en gang for lenge siden å definere en slik jobb-PC som del av work-group, da var det naturligvis umulig å koble seg inn på PCen etterpå, uten mye hjelp av IT-administrator på jobb etterpå.)

Artikkelen fortsetter under annonsen

LAR

Datadoktoren svarer:

Hei,

Hvis du logger deg på et domene får du ikke tilgang til noe annet enn de maskinene og fellesresursene som ligger på domenet.

Logger du deg derimot på maskinen lokalt får du tilgang.

Mange bruker VPN til kontakt med en Exchange Server og tilgang til fellesdiskene på nettverket. Da er det ikke nødvendig å logge seg på domenet, men man på koble til nettverksdiskene manuelt.

Da står du mye friere med hensyn til bruk av maskiner og resurser på nettverket hjemme.

Windows lar deg dessverre ikke bytte nettverksstatus mellom domene og arbeidsgruppe og tilbake uten store problemer og innsats fra IT-avdelingen. Derfor er alternativet lokal pålogging hjemmefra og domenepålogging når man er på jobb.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]