Dele filer med venner?

Hei!

Finnes det et program for sending av private filmopptak til familie og venner over bredbånd?

Jeg er ikke interessert i å bruke vanlige fildelingsprogram til dette, da dette er private opptak som jeg kun ønsker å dele med famile og venner. Videoopptakene kan være på filer som er 200-600 MB store, så det er ganske uaktuelt å bruke e-post.

Jeg kunne tenke meg at jeg og mine venner intallerte et felles program. Og at vi gjennom dette programmet kunne sende hverandre tilbud om å laste ned filmopptak direkte fra hverandres PC-er over bredbåndsinternett.

Håper på svar og forslag!

Med vennlig hilsen

Arild

Datadoktoren svarer

Hei,

Det er mange som etterspør lignende løsninger for tiden, og det finnes etter hvert ganske mange programmer som tilbyr en fildelingsløsning for lukkede grupper. Et gratisprogram du bør sjekke ut, er Waste, som i tillegg til fildeling også byr på innebygd chatting (en-til-en og i grupper). Inntil 50 brukere kan være pålogget samtidig.

Du finner mer informasjon og kan laste ned programmet fra denne siden.

Det finnes også sanntids kommunikasjonsprogrammer som kan hjelpe deg, som MSN Messenger-kompatible QNext, med innebygd mulighet for fildeling. For å få fildelingsmodulen til å virke, må imidlertid både sender og mottaker har QNext-klienten installert.

Og til slutt: den kommende versjonen av MSN Messenger vil ha innebygd støtte for privat fildeling - en engelsk betaversjon av programmet kan lastes ned fra messenger.msn.com allerede nå.

Hilsen
Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar