Dele e-post mellom to PCer

Jeg har i dag to pcer, en med win 98 og en med win 95. Den siste vil etter all sansynligvis bli oppgradert enten til 98 eller 2000.

Jeg ønsker å sette opp pcene i et lite nettverk med deling av isdn kort og router.

Men hva med deling av e-post. Maskinene brukes litt om en annen og jeg ønsker at når jeg laster ned e-post skal denne være mulig å lese på begge eller flere maskiner. Jeg bruker idag Outlook.

Hilsen Frank.

Datadoktoren svarer:

Hvis du vil ha mulighet for å lese de samme e-postene på begge maskinene dine kan du enkelt stille inn det i Microsoft Outlook. Trikset er å la meldingene bli liggende på mailserveren i noen dager før de slettes.

I Outlook går du til Tools-menyen og velger Accounts. Velg så den e-posttjenesten du vil dele meldinger fra, og klikk på fanene merket Advanced. Nederst er det en boks hvor du kan huke av "Leave copy of messages on server". Meldingene blir da liggende på mailserveren hos internett-tilbyderen din selv om du har hentet dem til din PC. Men hvis du bare lar dem bli liggende vil det antagelig bli så mye at du bruker opp din tildelte lagringsplass hos internett-tilbyderen din. Huk derfor av i boksen "Remove from server after days". Still den til for eksempel fem dager. Det bør vel være tilstrekkelig til at du har fått hentet meldingene til begge PCene dine. Det er viktig at denne innstillingen blir gjort på begge PCene.

Les alle spørsmål og svar