Med Droplr installert kan du bare dra og slippe filer for å dele dem med andre.
Med Droplr installert kan du bare dra og slippe filer for å dele dem med andre. Vis mer

Del filer enkelt med Droplr

Nå støttes både Windows og Mac.

Publisert
Sist oppdatert

Å dele filer med andre kan være en utfordring, spesielt siden mange eposttjenere ikke støtter vedlegg over en viss størrelse, men også fordi f.eks. Facebook eller Twitter ikke lar deg laste opp filer til deling - da trenger du å tilgjengeliggjøre fila på web først.

Vi har mang en gang omtalt programmer og nettjenester som kan hjelpe deg med å dele filer med andre, som for eksempel Dropbox (Windows/OSX/Linux) eller CloudApp (OSX).

Droplr er en annen populær tjeneste (veldig lik CloudApp) som i utgangspunktet også kun har vært tilgjengelig for OSX, men nå har en tredjepartsutvikler laget en Windows-klient slik at også Windows-brukere kan bruke den briljant enkle nettjenesten for deling av filer.

Slik fungerer det

I stedet for å be deg om å opprette nok en brukerkonto på nettet, bruker Droplr Twitter som autentiseringsmekanisme, hvilket betyr at du trenger en Twitter-konto for å bruke det. Du trenger selvsagt ikke å være en aktiv bruker - en konto oppretter du på få sekunder om du ikke har en fra før.

Samleside:

Twitter

Del filer enkelt med Droplr


Når du laster ned og starter Droplr for første gang, gir du tjenesten tilgang til Twitter-kontoen din for å logge inn (går du med på å reklamere litt for Droplr får du også en ekstra gigabyte med lagringsplass).

Deretter får du et ikon på skrivebordet som du kan dra filer oppå. Når du gjør det, lastes de med en gang opp til Droplr, og når opplastingen er ferdig, vises en statusmelding med en kort URL til fila du lastet opp. Klikker du på statusmeldingen, kopieres URL-en til utklippstavlen din, og så kan du bare sende den på epost, poste på Twitter, Facebook, eller hva det måtte være.


Pakker filer automatisk

Kjekt er det også at du kan dra flere filer på likt over Droplr-ikonet, hvorpå de først pakkes til en .zip-fil før de lastes opp. Det er også mulig å klippe tekst direkte fra et skriveprogram og sende denne til Droplr (programmerere vil også sette pris på at Droplr har innebygd syntax highlighting, eller bruke den innebygde skjermdump-funksjonen for å ta bilde av skjermen din, hvorpå dette lastes direkte opp etterpå. Bildefiler kan også bygges inn i nettsider (embeddes, som det så populært kalles).

Droplr er gratis å laste ned og bruke - du får 1GB lagringsplass til filene dine som du kan administrere via webgrensesnittet. Under ser du en filmatisering av det du har lest i denne artikkelen (Windows-versjon, Droplr for Mac her):


Droplr finnes også for iPhone (21,-) der du kan se filer du har lastet opp, laste opp nye, dele dem med andre etc.

Mer informasjon og nedlasting: Droplr - Mac | Winroplr - Windows

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer