Del feriebildene proffere

Elegant nettjeneste når du skal vise frem sommerens skrytebilder.

Det finnes etter hvert en drøss av nettjenester som lar deg legge ut bildene dine til allmenn beskuelse, men ThisMoment gjør en annen vri på det - nettjenesten er veldig fokusert på konseptet hendelser og lar deg dokumentere ting du har vært med på både med bilder og video.

I tillegg kan du tagge personer som er med i hendelsen på samme måte som Facebook, plotte inn på et kart hvor du har vært etc.

Tjenesten er gratis å bruke, men krever at du registrerer deg først. Etter å ha klikket på en bekreftelseslenke i e-posten du mottar, er du klar til å opprette ditt første moment, og det første skjermbildet ser omtrent slik ut:

Del feriebildene proffere


Når du har fylt ut den essensielle informasjonen, kan du begynne å legge til bilder og video. Disse kan du enten laste opp fra egen maskin, eller importere fra fototjenester som Flickr, Facebook, Picasa, YouTube etc.

Del feriebildene proffere


Du kan også søke etter bilder på Flickr som er publisert under en creative commons-lisens, og ThisMoment legger da til nødvendig fotoinformasjon.

Les også: 20 kreative fotosett på Flickr

Hvis du velger å laste opp bilder selv, kan du også begynne å legge til bildebeskrivelser etter hvert som de lastes opp; noe du også kan gjøre i etterkant når du ser på selve visningen. Kjekt er det også at du kan merke mange filer på en gang, slik at du slipper å plukke dem ut én og én. Det er selvsagt også mulig å stokke om på rekkefølgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Del feriebildene proffere


Du bestemmer hvem som får tilgang

For hver hendelse du dokumenterer, kan du styre hvem som skal få se hva. Enten kan du la alle få se, eller begrense det til dine Facebook-kontakter eller andre ThisMoment-brukere du har kategorisert som venner eller familie (separate kryss).

En funksjon som også er litt smart, er at andre ThisMoment-brukere som var med på samme turen kan legge til bilder og video til din presentasjon. Tjenesten har også et sosialt aspekt der man kan opprette venneforbindelser og se hverandres hendelser.

Les også: Slik selger du feriebildene dine

Når du så har sydd sammen alt fra turen og er klar for å vise det bort, kan du poste det på Facebook, embedde det på bloggen din, sende lenke pr e-post, kvitre om det på Twitter etc. Under finner du mitt spede forsøk der jeg har lagt ut noen av bildene jeg tok i Berlin da jeg overvar lanseringen av Olympus E-P1.


(Du kan også se "fullversjonen" her.)

Hånd i hånd går også en iPhone-applikasjon for visning av hendelser på iPhone. Denne fikk vi ikke tid til å teste siden det eneste som stod mellom fredag kveld og sommerferie var denne artikkelen.

Med andre ord - ThisMoment er en kjekk nettjeneste for deg som vil dele bildene du har tatt i sommer med venner og kjente. Vi oppdaget ingen store feil under testingen annet enn et tekstfelt som ikke var helt kompis og at stokking av bildene kunne ha vært noe mer elegant løst.

URL: http://www.thismoment.com/

PS! Hvis du lager noe snasent du har lyst til å dele med DinSides lesere må du selvsgat bare poste det i debatten under artikkelen.