Del 2: Thecus eSATA RAID

Med SATA-kontrolleren som fulgte med fikk vi ikke topp ytelse. Vi har nå testet med en annen kontroller.

Vi testet først Thecus eSATA eksternt RAID-kabinett med kontrollerkortet som fulgte med. Det sto i Quick Install-dokumentasjonen at dette var påkrevet. Resultatet av testen kan du lese her.

Ytelsen på lesing var lavere enn hva en enkelt disk presterte når den var koblet rett til den interne SATA-kontrolleren på hovedkortet.

Vi bestemte da ut at vi ville teste om løsningen fungerte koblet til SATA-kontrolleren på hovedkortet.

Vi har allerede installert en eSATA-brakett, som ble montert i forbindelse med testing av eksterne eSATA-kabinetter. Testen finner du her.

Vi koblet så Thecus-kabinettet til eSATA-braketten og diskene kom opp akkurat som ved tilkobling til kontrollerkortet som fulgte med.

Vesentlig raskere

Det viste seg at lesehastigheten var vesentlig raskere med SATA på hovedkortet, sammenlignet med kontrollerkortet som fulgte med.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


Sammenlignet med direkte kobling til intern SATA, så er ytelsen nærmest identisk.

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


Del 2: Thecus eSATA RAID


Men den virkelig store ytelsen kom da vi koblet diskene i RAID 0. Dette gjøres enkelt ved å sette den lille bryteren bak på kabinettet til ønsket posisjon, og så la kabinettet sette opp RAID-løsningen på nytt, noe som kan ta litt tid.

Men forbedringen i ytelse er formidabel.

Både skrivehastigheten og lesehastigheten blir av en helt annen størrelsesorden, men det er spesielt leseytelsen som sparker:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klikk for full størrelse
Klikk for full størrelse Vis mer


Med en leseytelse på 130 MB/sekundet fungerer en slik løsning perfekt til store bildefiler, video og flerspors lydopptak.

For vanlig datalagring er det unødvendig, også siden datasikkerheten ikke blir tatt vare på i en slik enkel variant av striping av disker.

I kombinasjon med flere disker kan man både hente ut ytelse og sikkerhet i skjønn kombinasjon. Vi kommer tilbake til tester av slike løsninger om kort tid.

Tilbake til del 1