BEGRENSER INNSYNSVINKELEN: Vil du ikke at sidemannen skal se hva du styrer med på nettbrettet, kan et deksel som dette være løsningen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
BEGRENSER INNSYNSVINKELEN: Vil du ikke at sidemannen skal se hva du styrer med på nettbrettet, kan et deksel som dette være løsningen. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Dekselet som skjuler iPad-skjermen

Leitz Complete Privacy Case kan gjøre det enklere å bruke nettbrettet blant andre.

I dag har vi med oss mobilen og nettbrettet overalt. Tar du bussen til jobb om morgenen, har du sikkert sett hvor mange som sitter med ansiktet trykket ned i skjermen.

Men akkurat som vi pleide å lese avisen til sidemannen i gamle dager, sniktitter vi også på skjermen hans.

Og jo større skjerm, jo mer fristende er det å snoke. Det er ikke nødvendigvis så gøy for motparten - som også kan være deg selv.

Det kan dessuten være problematisk. Kanskje leser du sensitiv jobbrelatert informasjon ikke andre bør se. Eller kanskje skriver du en veldig privat epostmelding.

Eller mitt eget personlige eksempel: den gangen jeg så på tv-serien Girls på flyet. Lite visste jeg hvor pinlig det kom til å bli...

Les også: Billig penn for pekeskjerm

Begrenser innsynsvinkelen

ÅPENT: Leitz-dekselet fungerer som en mappe hvor du kan åpne og lukke beskyttelsesfilteret. Foto: KIRSTI ØSTVANG
ÅPENT: Leitz-dekselet fungerer som en mappe hvor du kan åpne og lukke beskyttelsesfilteret. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Løsningen? Har du en iPad, kan Leitz Complete Privacy Case være midt i blinken. Det er et beskyttelsesdeksel med innebygd filter som rett og slett begrenser synsfeltet på skjermen.

Privacy Case kommer i to varianter, både for horisontal og vertikal bruk av nettbrettet. Så da må du velge om du først og fremst bruker det i portrett- eller landskapsvisning.

Med dekselet på vil du som sitter foran skjermen se klart som alltid, men en som sitter til siden for deg kun vil se en mørk skjerm. Det blir som om iPad-en plutselig får skikkelig dårlig innsynsvinkel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi synes det fungerte ganske bra, men med dekselet på veier nettbrettet nesten én kilo. Det blir ikke så fristende å bære med seg. Til gjengjeld fungerer det også som heldekkende beskyttelse, noe som kan komme godt med.

Les også: YotaPhone - mobilen med to skjermer

Også et stativ

LUKKET: Slik ser det ut i lukket posisjon. Det er så godt som umulig å se hva som er på skjermen. Foto: KIRSTI ØSTVANG
LUKKET: Slik ser det ut i lukket posisjon. Det er så godt som umulig å se hva som er på skjermen. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer


Dekselet ha dessuten innebygd stativ med to vinkler, slik at du enkelt kan stille nettbrettet opp når du skal se film eller skrive.

Leitz Complete Privacy Case finnes for både fullstørrelses iPad og iPad mini, og har en anbefalt utsalgspris på henholdsvis 659 og 795 kroner. Ikke akkurat billig, men dekselet har til gjengjeld flere funksjoner.

Det finnes lignende skjermbeskyttere å få tak i. 3M har en variant som koster et par hundrelapper.

Les DinSides nettbrett-tester