Deaktivere internt skjermkort?

Hei,

Jeg kjøpte meg en ny maskin for en måneds tid siden, med integrert skjermkort (nVidia 8200 brikkesett). Men jeg har nå kjøpt meg et nytt skjermkort (nVidia 9400GT, 1024mb ram), men allikevel bruker det integrerte skjermkortet opp over 1 gb av systemminnet! Det innebærer at jeg har 2 gb systemminne igjen, og et skjermkort som står oppført med 2 gb grafikkminne.

Dette er vel i overkant mye minne på skjermkortet, og lurer på om det finnes et program eller lignende som kan redusere mengden minne? Eventuelt om det er settings et eller annet sted som jeg kan endre. Hva skal jeg "lete" etter?

Jeg har vært innom bios opptil flere ganger og kan ikke se noen settings som påvirker det integrerte skjermkortet. Kan jeg bare disable det? Som sagt trenger jeg hjelp til å finne ut hvor og hvordan jeg skal deale med dette problemet.

Takk for svar!

Hilsen Fredrick

Datadoktoren svarer

Hei

Svaret er veldig enkelt: Det er bare å deaktivere (disable) det interne skjermkortet, siden jeg antar at du ikke lenger har koblet til noen skjerm til dette.

En annen sak er at verke det ingegrerte skjermortet eller det nye skjermkortet bruker så minne, det skyldes nok plassmangel i adresseområdet for 32-bits Windows.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uansett, regelen er at hvis du ikke bruker noen av de gamle enhetene PCen har støtte for i BIOS eller Windows - deaktiver dem. Dette gjelder diskettstasjoner, modem og internt skjermkort.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar