De tøffeste minihøyttalerne?

Høstens modeller fra Monster, Philips, Klipsch og Koss.

<b>Monster Superstar:</b> Vannavstøtende moro. Foto: ØYVIND PAULSEN
Monster Superstar: Vannavstøtende moro. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Små trådløse høyttalere fås i dag fra noen få hundrelapper og oppover, men siden ingen av produsentene har lært seg å trylle, er det fortsatt en sammenheng mellom pris og kvalitet. Her er noen av de modellene vi synes ser mest spennende ut akkurat nå.

Alle modellene har innebygget oppladbart batteri, og selv om noen av dem har minijack-inngang er grunntanken at musikken skal spilles av fra mobilen eller nettbrettet ditt via Bluetooth. Helt uten ledninger altså, derfor er også batteritiden viktig.

SE OGSÅ: Vår test av seks trådløse Bluetooth høyttalere.

Monster Superstar: To modeller

Begge modellene har Bluetooth Aptx, og batteriet skal holde koken i opp til 8 timer - litt avhengig av hvor høyt du spiller. Lading skjer via mikro-USB, og innebygget mikrofon med støydemping gjør det mulig å bruke dem til handsfreesamtaler fra hotellrommet.

Det er også minijack-inngang for avspillere uten Bluetooth, og både denne og USB-inngangen er her skjult bak et lokk for å hindre fukt.

Minstemann er vannavstøtende, som i praksis betyr at du ikke kan bade med den, men at du fint skal slippe å få panikk om det begynner å regne på hagefesten.

Se video:

Superstar Backfloat: Ja, den flyter. Foto: ØYVIND PAULSEN
Superstar Backfloat: Ja, den flyter. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Vil du heller ha en modell du kan ta med deg i bassenget, er det storebror Superstar Backfloat du skal velge:

Den er nemlig ikke bare vanntett, den flyter også. Merk deg at Backfloat-modellen ikke er ventet til Norge før i begynnelsen av januar.

Prisene på Monster Superstar starter på 1.299 kroner.

Superstar Backfloat. Foto: ØYVIND PAULSEN
Superstar Backfloat. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Philips: For deg som liker byggesett

Philips SB5200: En liten tøffing. Foto: ØYVIND PAULSEN
Philips SB5200: En liten tøffing. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Lydmessig har Philips satset tungt på sin seriøse Fidelio-serie de siste årene, men som de viste med party- eller russebusshøyttaleren NTRX500, har de ikke glemt at det også er viktig å ha det moro.

Av produktene på IFA-messen var det spesielt to modeller som utmerket seg, og det er lillebror Philips SB5200 til rundt 1.000 kroner som er det mest bærbare alternativet. Batteritiden er her oppgitt til seks timer.

I tillegg til et røft design og bånd som gjør den lett å ta med seg, lokker den nemlig med to ulike lydinnstillinger: Det vil ganske enkelt si en for innendørs, og en for utendørs bruk.

Et annet poeng er at du også kan koble flere enheter sammen, noe som skal gi et større lydbilde. Enhetene kobles sammen med minijack-kabelen som følger med, og du styrer da volumet på alle de tilkoblede enhetene via mobilen/nettbrettet ditt.

Det er jo kjekt hvis alle vennene dine har samme enhet, men vil du ha mer lydtrykk er det nok like greit å gå rett for storebror SB8600X.

Det er riktignok langt større å bære med seg, men gir også et langt større lydbilde og opp til 8 timers batteritid. Den har forøvrig full bærereim, NFC og AptX-støtte, i tillegg til USB-port slik at du kan lade mobilen din mens du er på farten. Prisen ligger på rundt 1.700 kroner.

Bilder av de to modellene ser du her:

Philips SB5200: 2 ulike lydinnstillinger, det vil si en for innendørs, og en for utendørs bruk. Røft design og bånd som gjør den lett å ta med seg. Foto: ØYVIND PAULSEN
Foto: ØYVIND PAULSEN
SB8600X. Foto: ØYVIND PAULSEN
SB8600X Foto: ØYVIND PAULSEN


Klipsch Gig: Holder fortsatt koken

Klipsch Gig: Formen gjør Gig plasseringsvennlig. Foto: ØYVIND PAULSEN
Klipsch Gig: Formen gjør Gig plasseringsvennlig. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Selv om Gig-modellen ikke er ny, synes vi fortsatt at den holder mål mot nykommerne. Den er også blant de modellene som spiller høyest, og den har en batteritid på opptil 12 timer, samt innebygget NFC-støtte for enda enklere tilkobling. Også her får du Blutooth med AptX om mobilen din takler det, og innebygget mikrofon er på plass.

I tillegg til å styre musikken fra nettbrettet eller mobilen kan du også styre Gig-modellen via volumbryteren, en slags alt-i-ett-bryter altså.

Prisen i Norge ligger idag på rundt 1.495 kroner.

Koss BTS1

Koss BTS1. Foto: KOSS
Koss BTS1. Foto: KOSS Vis mer


Det er mange som har et forhold til de rimelige Koss-hodetelefonene, men merket er definitivt ikke dødt selv om PortaPro har blitt vanskeligere å finne i butikkhyllene.

Nye BTS1 er det siste tilskuddet på stammen.

Vekten er et salgsargument her, for med kun 136 gram er dette en av de letteste alternativene. I tillegg til Blutooth-tilkobling kan du også her koble til via minijack, og seriekobling med tilsvarende enheter er også mulig. Prisen er ikke satt, men også denne er på vei til butikken nå.