GOD VENN: Motorola Xoom med Android 3.0 "Honeycomb" har gitt oss mange gode apps de første ukene.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
GOD VENN: Motorola Xoom med Android 3.0 "Honeycomb" har gitt oss mange gode apps de første ukene. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

De ti beste Honeycomb-appene

Du kan vente deg mye av nye Android 3.0.

Android 3.0 er Googles kvasseste våpen i nettbrett-krigen. Versjonen, også kalt Honeycomb, er den første Android-utgaven laget spesifikt for nettbrett.

Honeycomb-nettbrett er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men i løpet av våren og sommeren skal vi bombarderes av slike.

Her er noe av det du kan vente deg

Mange mener et nettbrett ikke er bedre enn appene man får lastet ned, og det er derfor stor spenning knyttet til hva man kan forvente seg av apper på Googles ferske plattform.

Mange mener de gode appene mangler foreløpig, men de har åpenbart ikke et Android-brett selv.

Her er de ti Honeycomb-appene vi liker aller best på vår Motorola Xoom akkurat nå.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer

Les DinSides test av det første Honeycomb-nettbrettet her!


CNN

Nettaviser er greit nok, men vil man virkelig presentere nyheter på en pen måte blir ofte apps bedre. CNN er en av de første som gjør dette på Honeycomb, og de legger terskelen høyt.

Nå er norske Opera også tilgjengelig på Honeycomb

CNN-appen likner løsningene man kjenner fra iPad, og kombinerer bilder, tekst og video på en pen og kjekk måte. Er det dette Android-folket kan forvente seg fremover av nyhetspresentasjon, ser det lyst ut.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


Pulse

For å få oversikt over nyhetsbildet, kan det være lettere å bruke RSS-lesere enn å navigere seg rundt i et titalls apper og nettsider. Pulse er én av de som gjør dette på en glimrende måte i Honeycomb.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Appen er prikk lik den du kjenner fra Android-telefoner og iPhone-er, men ser enda penere ut på en større skjerm, optimalisert for Honeycomb-nettbrettene.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


Kindle

Mange kaller nettbrett for lesebrett. Da har man kanskje misforstått litt, men det er ikke tvil om at bøker gjør seg svært bra på et nettbrett.

Kindle har nå gitt ut en versjon av Android-appen sin som utnytter Honeycomb-formatet, og det fungerer flott. Den mangler grafiske finurligheter inne i selve bøkene, men er en god start for lesehestene.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


Comics

På samme måte som bøker passer godt inn på et nettbrett, har også tegneseriene sin plass. Android-appen Comics har mange av de store slagerne, og minst like mange obskuriteter, på plass.

Sjekk de spennende nye nettbrettene til Sony

Appen er ennå ikke 100 prosent optimalisert for Honeycomb, men gjør en kjempejobb for å slukke tegneserie-tørsten på vår Motorola Xoom. Tegneseriene kjøpes enkelt via Market-løsningen, og appen blir fort et pengesluk.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


File Station

Android-brukere kan forholde seg til filer. Det er ingen selvfølge i dagens Apple-dominerte teknologiverden.

File Station er den første filutforskeren til Honeycomb, og gjør nøyaktig det den skal. Det holder i massevis.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


Tweetcomb

Det var bare et tidsspørsmål før Twitter-appene begynte å poppe opp. Den første og foreløpig eneste heter Tweetcomb, og utnytter skjermen bra.

Derfor ble nettbrettene en flopp i 2002

Funksjonsmessig er den heller sparsom. Men det tar garantert kort tid før konkurransesituasjonen endrer seg, og utviklerne presser inn enda flere muligheter.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


FriendCaster

Jada, det finnes en Facebook-app også. Facebook har ennå ikke laget noen iPad-versjon av den offisielle appen sin, så det tar nok litt tid før Honeycomb får sin.

I mellomtiden gjør FriendCaster jobben. Du får kun statusoppdateringer og kommentarer, men for mange er det vel dette som er mest aktuelt uansett.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


Mercury

Android har alltid vært en ener på å kjøre flere oppgaver samtidig, og versjon 3.0 er ingen unntak: Honeycomb er multitasking-kongen i nettbrett-land. Dette er spesielt fint når man skal kjøre chatte-apper. Den vil alltid kjøre i bakgrunnen, og man blir advart om nye beskjeder med diskré meldinger nederst til høyre.

Mercury er tidlig ute med Honeycomb-optimalisering. Appen utnytter ikke akkurat skjermplassen optimalt riktig ennå, men fungerer strålende likevel.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


QuickOffice HD

Å jobbe med Office-dokumenter på et nettbrett kan aldri bli helt smertefritt, men Honeycomb-utgaven av QuickOffice får deg så nært som mulig.

Acer med bredside mot nettbrett

Du kan lage, redigere og se på Word-, Excell- og Powerpoint-filer fra for eksempel Microsoft Office eller OpenOffice, og brukergrensesnittet er pent og ryddig. En veldig kjekk bonus er muligheten til å bruke Google Docs, samt redigere filer fra tjenester som Dropbox.

 Foto: Skjermdump
Foto: Skjermdump Vis mer


F5

For å finne det morsomste og mest interessante på internett, kan du gjøre én av to ting: Du kan lete selv, eller finne det andre har funnet før deg. Om sistnevnte passer deg best. er tjenesten Reddit en gullgruve.

F5 er en Reddit-leser for Honeycomb, og vi tør ikke tenke på hvor mange timer vi har brukt på å sitte i denne appen. Morsomme bilder, interessante videoer og artige diskusjoner brukerne mellom gjør at du umulig kan kjede deg med denne appen i hendene.

Flere tester kommer

DinSide er i gang med testing av flere nye nettbrett, inkludert modeller med både Windows og Android 3.0. Du vil finne testene på DinSide.no/data så snart de er klare for publisering.

Synes du Honeycomb-plattformen ser fristende ut? Hvorfor/hvorfor ikke? Si din mening under!