De nye Intel-prisene

Vi varslet for få uker siden at Intel ville sette ned prisene på en del prosessorer. Nå er detaljene klare.

Denne gangen ble det ikke de store dramatiske prisnedsettelsene, det er mer snakk om justeringer. Dessuten er det de store PC-produsentene som kommer til å få den direkte gleden av denne, siden det er snakk om prosessorer levert i industrielle kvantiteter. Vi får da håpe at noe av besparelsene også kommer oss sluttbrukere til gode.
Det er rart med det, at små prisforhøyelser på råvarene ofte resulterer i store prisøkninger i siste ledd. Men når prisene på råvarer faller, blir ikke sluttproduktene plutselig mye billigere…

Omtrent 10 prosent

Pentium 4 på 1,4 GHz settes ned med 11 prosent, mens prisen toppmodellen på 1,5 GHz ikke endres i denne omgang.

Derimot dukker det opp en ny Pentium 4 på 1,3 GHz. Denne fyller på en måte det hullet som den ustabile 1,13 GHz Pentium III etterlot seg, da Intel trakk den tilbake fra markedet. Her tenker vi først og fremst på prisnivået, ytelsen varierer sterkt med programtypene, som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Enkelte Pentium III-modeller faller også i pris, og her er det snakk om modellene med de laveste klokkehastighetene.

Prisfallet gjelder Pentium III på 667, 700, 733 og 750 MHz, som reduseres med opptil 10 prosent.

Også Celeron 766 MHz blir satt ned, med 9 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er vel egentlig bare et tidsspørsmål når disse modellene forsvinner fra markedet, siden de allerede har vært på tilbud i en periode. Dessuten har tilbudet vært knyttet til beholdning, noe som kan tyde på et det rett og slett er snakk om lagersalg.

Nyttårssalg?

Når disse prisene får effekter i markedet gjenstår å se, men det er vel mest sannsynlig at vi ikke vil se de store effektene på denne siden av jul.

Det er mest sannsynlig at i hvert fall Pentium og Celeron-modellene vil bli å finne i gode tilbud fra store merkeleverandører etter nyttår.

Disse vil du da finne i vår faste spalte Ukens Billig-PC…