De minste iPod-anleggene

Publisert
Sist oppdatert

I denne klassen var det bare påmeldt to deltakere, med merkenavn som er kjente for de fleste; Creative og JBL.

Felles er lite format og en lydstyrke i den mer beskjedne enden av skalaen, men der stopper likhetene.

Nederst i hver omtale finner du oppsummering og terningkast.

Les også: De mellomstore anleggene
Les også: De største anleggene

Creative TravelSound i

Høyttaleren er svært praktisk og reisevennlig, både på grunn av størrelse og form. Den er litt større enn en drøy pocketbok, har avrundede hjørner og behagelige overflater. På mange måter minner den om et etui til et eller annet...

De minste iPod-anleggene


Den har 2 stk to-veis høyttalere på hver side av iPod-dokken, og en stødig støtte som felles ut på baksiden. Betjening for av/på, lydstyrke og ekstra stereobredde sitter på toppen. Resten av betjeningen skjer med fjernkontroll eller eventuelt direkte på iPoden.

Anlegget drives enten av den eksterne strømforsyningen eller på 4 AA-batterier.

På baksiden sitter tilkoblingene for USB, lyd inn, AV ut og en egen utgang til sub-bass for bedre bassgjengivelse.

De minste iPod-anleggene


Lydkvalitet

Anlegget er lite, og gir et lydbilde som fungerer utmerket så lenge man er forsiktig med nivået. Det er preget av litt resonanser i nedre mellomtone, noe som gir et snev av "boksete" nasal, lyd.

På musikk som er åpen og luftig klarer anlegget seg bedre enn på tette og kompakte lydbilder, hvor det blir grøtete når man drar på volum.

Det kan virke som om forsterkerdelen er litt for kraftig i forhold til høyttalerelementene, slik at de ikke klarer å henge med når du drar opp volumet.

Det er en knapp for bredde-effekt, som er ganske beskjeden i forhold til det andre kandidater leverer. Uansett passer denne type effekt best på 80-talls instrumental soft jazzrock, hvor lignenede effekter allerede er i bruk på både instrumenter og mix. På nesten all annen musikk låter det tvilsomt.

Lydtrykket før hørbar forvrengning målte vi til 83 dB, dette er et greit kjøkkennivå, hvis du da ikke sprøsteker bacon og har på kjøkkenvifta på fullt.

Konklusjon

TravelSound i er en praktisk og brukervennlig høyttaler som passer utmerket til små rom. Som reisehøyttaler på hotellrommet er den utmerket, eller på hybelen eller soverommet hjemme.


JBL Onstage Micro

Høyttaleren fra JBL er mildt sagt ukonvensjonell. Den består av en rund platform - ikke ulik en flyvende tallerken - som du plasserer iPoden i. På hele den skrå overflaten sitter det et finmasket gitter, under dette skjuler det seg høyttalere og forsterker, som presterer et overraskende bra lydbilde.

De minste iPod-anleggene


Den har 2 høyttalere som peker skrått oppover. Dette påvirker lydbildet noe, siden diskant blir mer og mer retningsbestemt og smalere jo høyere opp du kommer. Mest påtagelig vil det være hvis du ligger i senga og har høyttaleren stående på et nattbord som er høyere enn hodeputa. Ved annen bruk er det ikke noe problem.

Innenfor grillen sitter to volumknapper for sterkere/svakere lyd, det er alt som er av betjening. Resten gjøres med fjernkontroll eller direkte på iPoden.

På baksiden sitter tilkoblingene, som er for lyd inn, USB, lyd ut og strøm inn.

De minste iPod-anleggene


Anlegget kan også drives med batterier, du trenger 4 stk AAA som påstås å vare i 24 timer med normalt til høyt lydnivå. Oppladbare batterier anbefales, men disse vil ikke lades i spilleren når den er tilkoblet strømforsyning.

Lydkvalitet

JBL er blant de største og mest anerkjente produsentene av profesjonell lyd, både selve høyttalerelementene og komplette løsninger med kabinett og forsterkere. De er kjent for svært lettdrevne elementer, som gir mye lyd selv med lite effektforbruk. De svært kraftige neodym-magnetene bidrar også til dette.

Selv om vi er godt kjent med JBL fra eget bruk gjennom mange år, ble vi positivt overrasket både over lydkvalitet og lydnivå. Dette er jo en veldig liten enhet, og noen dundrende bass er det ikke fysisk mulig å oppnå i friluft.

Men Onstage Micro har en klarhet og åpenhet som er tilstede uansett volum. Selv om du kjører den på fullt blir ikke lydbildet så forvrengt og grøtete som på andre systemer, noe som viser at forsterkere og høyttalere er godt dimensjonert i forhold til hverandre.

Lydnivået målte vi til 83 dB, som er helt tilfredsstillende for et anlegg i denne størrelsen.

Konklusjon

JBL Onstage Micro er vinneren i denne klassen, med gode lydkvaliteter, ultrakompakt format og gode tilkoblingsmuligheter.


>> Les videre: De mellomstore anleggene

>> Les også: De største anleggene

Tilbake til testforsiden

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer