De hotteste spillene for voksne i 1998:Dataspill i julegave?

Dataspill blir en stadig mer populær og avansert form for underholdning, og det kjøpes flere spill i julegaver i år enn noensinne før. Dataspill er ikke lenger bare for barn, og denne gangen tar DinSide en titt på det hotteste for et mer voksent publikum.

I denne artikkelen gir vi deg et overblikk over spillene som etter vår mening er de beste i denne julesesongen. Vi gjør oppmerksom på at de fleste av dem er beregnet for voksne, ettersom de kan inneholde mye vold og potensielt støtende materiale.

Half-Life

Dette er et spill som alle har ventet på, og som absolutt innfrir forventningene. Basert på Quake II-motoren, er Half-Life en ny vri på første persons-actionspill.

For en gangs skyld får vi en bakgrunnshistorie som faktisk er interessant. Flere spill har hittil lovet å være mer enn bare meningstomme ”skyt-alt-som-rører-seg” Quake-kopier, men Half-Life er det første hvor planen faktisk fungerer.

Kort sagt handler spillet om en forsker som jobber på en hemmelig militær base. Et mislykket eksperiment fører til at hele basen blir overtatt av monstre fra en annen dimensjon, og du må klare å komme deg i sikkerhet. Samarbeid med andre overlevende er et viktig moment.

Half-Life
Half-Life Vis mer

Spillet byr på en helt utrolig stemning – for første gang føles det faktisk som om du er med i en film, selv om mange spill har lovet dette før.

SiN

SiN er Half-Life sin store konkurrent. Også basert på Quake II-motoren, byr dette spillet på noe mer tradisjonell action-opplevelse. Du styrer en hardkokt politimann, Blade, som forsøker å bekjempe imperiet til den onde Elexis Sinclaire. Enkelt og greit.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillet kombinerer det beste fra Quake og Duke Nukem 3D, altså bra grafikk, masse interaktivitet og humor. I tillegg er flerspiller-funksjonene i spillet meget godt utbygd.

Tomb Raider III

Lara Croft er tilbake tredje år på rad, og denne inkarnasjonen er bedre enn noensinne: Nye brett å utforske, nye fiender å bekjempe, nye gåter å løse. Hvis du likte tidligere Tomb Raider-spill, kommer du garantert til å like dette også.

Det er ikke så mye som skiller del tre fra de tidligere spillene, men for de som allerede er kjent med hva Tomb Raider dreier seg om, er dette et hyggelig gjensyn. Grafikken og spillmotoren er også kraftig forbedret.

Carmageddon 2

Årets blodigste? Et slags racing-spill, som ikke bare dreier seg om å komme først til mål, men også å kjøre over flest mulig fotgjengere og samtidig bli kvitt dine motstandere i andre biler. Gjør du det på en ekstra elegant måte, får du tilleggspoeng. Spillet foregår på store baner, og du kan bevege deg fritt omkring eller følge en mer fast rute for å nå målet.

Et voldsomt, men utrolig morsomt spill, forutsatt at du tåler blod i store mengder - og forstår at det er et spill!

Blood 2

Blood 2
Blood 2 Vis mer

Enda et første-persons actionspill… Joda, men morsomt er det også. Oppfølgeren til suksessen Blood fra et par år tilbake, setter deg igjen i rollen som den udødelige Caleb, eller en av hans tre sammensvorne, kjent som ”The Chosen”.

Handlingen foregår 100 år etter originalen, og den mystiske kulten ”Cabal” som Caleb kjempet mot i det første spillet, har vokst seg større og mektigere. Nå er de ute etter hevn, og Cabal sammen med de utvalgte må stå imot trusselen. Forvent masse spillbarhet og svart humor.

Thief: The Dark Project

En helt ny vri på action-genren: I stedet for å skyte på alt som rører seg, må du i stedet unngå å bli oppdaget. Bruk skyggene til din fordel, og husk at vaktene kan høre deg på en viss avstand, selv om de ikke ser deg.

Et revolusjonerende konsept fra Looking Glass, skaperne av klassikere som System Shock. Grafikken, stemningen, og måten å spille på, gjør at dette spillet virkelig skiller seg ut fra alle de andre Quake-klonene som har dominert markedet så lenge.

Grim Fandango

Grim Fandango
Grim Fandango Vis mer

LucasArts har gang på gang levert imponerende eventyrspill, fulle av humor og morsomme kommentarer. De bommer ikke denne gangen heller, og kommer faktisk med et av de beste eventyr-spill noensinne.

Du spiller en viss Manny Calavera, som jobber som reiseagent for Dødens Departement. Manny havner i trøbbel, og det er opp til deg å hjelpe ham. Du beveger deg fritt i et fantastisk landskap fullt av de merkeligste skikkelsene.

Spillet er stappet med hysterisk morsomme replikk-utvekslinger og forvirrende situasjoner. Alt dette i en stilfull innpakning inspirert av krimfilmer fra 40-tallet og meksikanske folkeskikker. Anbefales!

Motorcross Madness

Hvis du noen gang har drømt om å kjøre en motorcross-sykkel, er dette spillet for deg. Du har en rekke kjøretyper å velge mellom, fra typisk racing til stunt-orienterte løp. Selvsagt kan du spille mot dine venner over et nettverk eller internett.

Nydelig grafikk, en meget avansert motor og en dose realisme gjør spillet til en uforglemmelig opplevelse.