<strong>BLACK FRIDAY:</strong> Butikkene bugner av tilbud i dag. Vi har plukket ut de beste tekno-kjøpene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
BLACK FRIDAY: Butikkene bugner av tilbud i dag. Vi har plukket ut de beste tekno-kjøpene. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer

Black Friday-tilbud 2017

De beste tekno-kjøpene på black friday

Vi satt oppe halve natta så du slapp.

Publisert
Sist oppdatert

Årets black friday er i full gang, og mang en nordmann har tilbrakt noen timer utenfor butikkene med de beste tilbudene.

Virke spår at nordmenn vil bruke hele 3,4 milliarder kroner på handel akkurat i dag, og det er fullt mulig å gjøre noen knallkjøp enten det er til deg selv eller noe du planlegger å putte under juletreet om en måned.

Men det gjelder å holde tunga rett i munn – det er ikke nødvendigvis slik at alle black friday-tilbud er like gode.

I denne artikkelen tar vi for oss tilbudene vi mener er ekstra gode; gjerne fordi det er snakk om et produkt vi likte godt da vi testet det, som har fått gode kritikker av andre og/eller der produsenten er kjent for å ha gode produkter i den kategorien. Vi er også litt opptatte av at prisen er på historisk lavt nivå.

For hvert produkt finner du en boks med oppdaterte priser fra Prisjakt.no. Det kan jo være at det blir priskrig på enkelte av produktene, og at tilbudene i det dette skrives (natt til fredag) ikke står seg som de beste ut dagen.

Ja, bare mens jeg har skrevet denne saken (fra 00:00 til 02:30), har det blitt priskrig på et par produkter. Vi beklager med andre ord på forhånd om prisene i boksen ikke helt samsvarer med teksten foran.

Oppdatert 10:38: En annen utfordring ser ut til å være at enkelte butikker opererer med begrenset antall produkter på tilbud før prisen settes tilbake til normalen igjen.

Mobiltelefoner

<strong>KNALLPRIS:</strong> 4990,- for Samsung Galaxy S8 er ett av dagens største røverkjøp. Foto: Pål Joakim Pollen
KNALLPRIS: 4990,- for Samsung Galaxy S8 er ett av dagens største røverkjøp. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

En av årets mobil-seksere gikk til Samsung Galaxy S8, og den får du i dag til en svært god pris – 4.990 kroner hos Lefdal, og definitivt ett av dagens beste kjøp. Under halvparten av det Apples nye toppmodell, iPhone X, koster, altså.

Skulle hjertet brenne for iPhone, er det flere butikker som i dag har kampanje på fjorårets iPhone 7. Det er fortsatt en telefon som holder seg godt i dagens marked – særlig når den koster under 5.000 kroner på black friday-salget. Power er i skrivende stund billigst med sine 4.887 kroner, men her skiller det én krone fra Elkjøp.

PS! Også iPhone 8 selges rimelig på Power i dag – 6.990 er 800 kroner rimeligere enn det den koster de fleste andre steder. Også 256 GB-utgaven selges med en femhundrelapp i rabatt.

Vi kalte Honor 8 høstens smarteste mobilkjøp da vi testet den i fjor, og det er en telefon som fortsatt holder seg godt; i hvert fall når dagens pris er snaue 2.500 kroner. Da får du en god telefon med fingeravtrykksleser og to kameraer på baksiden

Også oppfølgeren, Honor 9, fikk god kritikk da vi testet den i sommer, og den har også fått et markant prisavslag i dag, der flere butikker har senket den med 700 kroner:

Bærbar PC

<strong>TERNINGKAST SEKS:</strong> Huawei Matebook X fikk terningkast seks for bare en måned siden og koster i dag 3.000 kroner mindre enn normalt.
TERNINGKAST SEKS: Huawei Matebook X fikk terningkast seks for bare en måned siden og koster i dag 3.000 kroner mindre enn normalt. Vis mer

En av de aller beste PC-ene vi har testet i år, er Huawei Matebook X, som fikk terningkast seks da vi testet den for noen uker siden. Den koster normalt 13.000 kroner, men fås i dag til 9.995 kroner hos Elkjøp.

Har du siklet på Microsoft Surface Laptop, men manglet de siste tusenlappene i budsjettet, har Elkjøp og Lefdal skrelt av 4.000 kroner på prisen, som da havner på snaue 10.000 kroner for Core i5/256 GB-utgaven.

Er det Mac som frister mest, har både Lefdal og Power tilbud på innstegsmodellen av Macbook Air i dag; drøye 1500 kroner ned til 7.777 kroner. Lefdal og Elkjøp har for øvrig 1.000 kroner avslag på en haug av Macbook-modeller, men har du siktet deg ut en modell – sjekk Prisjakt først. Komplett har for eksempel en rekke Mac-tilbud i dag også..

Ellers kan det være greit å vite at Power har -15% på alle Windows 10-maskiner som ikke har eget kampanjetilbud.

55-tommersutgaven av Samsungs 8-serie er blant dagens beste TV-tilbud.
55-tommersutgaven av Samsungs 8-serie er blant dagens beste TV-tilbud. Vis mer

TV og spillkonsoller

Skal julen ringes inn med en ny TV i stua, har Elkjøp og Lefdal et knalltilbud på 55-tommersutgaven av Samsungs 8-serie. Den koster normalt 17.000, har vært på tilbud til 13.000, men fås i dag til 8.995 kroner, som er en svært god pris. På kjøpet får du med et årsabonnement på Viaplay, som ville ha kostet deg drøye 1.400 kroner (119 kroner måneden).

Les vår ferske test av denne TV-en her

De samme butikkene har også tilbud på 2017-modellen av LGs OLED-TV 55C7V til 12.990, som normalt selges for 19.995:

Vil du ha en QLED-TV fra Samsung, kom QE558F på markedet for bare en drøy måned siden til 33.000 kroner. De siste tre ukene har den kostet 26.000, men i dag er det flere som smeller til med 14.995,- kroner:

I en enda høyere prisklasse finner vi Sonys OLED-toppmodell KD-55A1, som du nå får for 20.000 kroner hos Power; 8.000 kroner rimeligere enn hos de fleste andre. Det er for øvrig halvparten av hva den kostet da den kom på markedet rett før sommerferien.

Dette kan også være dagen å kjøpe spillkonsoll på, dersom noen i huset ønsker seg det til jul. Flere butikker har tilbud både på Xbox One S og PlayStation 4, så under finner du priser på hver av dem, med kontroller og et medfølgende spill, siden det tross alt er litt kjedelig å mangle akkurat det når man har pakket opp. Det finnes også pakker med andre spill, uten spill, med ekstra kontroller, større lagringsplass og lignende.

Xbox One S 500 GB med bilspillet Forza Horizon 3:

På PlayStation 4 slim legger Elkjøp og Lefdal ved Crash Bandicoot N'Sane Trilogy, men merk at PS4 har hatt enda litt lavere pris før, så tilbudet er ikke like godt som Xbox-tilbudet, men de går liksom hånd i hånd de to der.

PlayStation VR er veldig gøy, og vi trillet fem øyne på terningen da vi testet det i fjor. I tillegg til selve brillene, trenger du også et PlayStation-kamera (og en PlayStation 4, selvsagt). Pakken der kameraet følger med er i dag på tilbud flere steder, og prisen har kommet seg under 3.000 kroner:

Lydprodukter

Blir du glad når du ser denne knappen, bør du slå til på Kompletts tilbud på XB950N1 i dag.
Blir du glad når du ser denne knappen, bør du slå til på Kompletts tilbud på XB950N1 i dag. Vis mer

JBL Extreme er en Bluetooth-høyttaler av godt kaliber. Vi har ikke testet den på Dinside, men vi har hørt på den, og den har fått gode kritikker rundtom. Den tåler hardt vær, veier drøye 2 kilo og byr på masse lyd – i dag får du den til 1290 kroner; omtrent halvparten av hva den koster normalt.

Fristes du av vinyl-trenden? Lyd og Bilde kåret Audio Technica AT-LP5 til den beste platespilleren for nybegynnere på denne tiden i fjor, og Power er ikke snauere enn å tilby den til halv pris i dag:

Untz-untz-untz – har du en forkjærlighet for bass, er det få hodetelefoner som leverer så mye av det som Sonys XB950N1, og jeg må innrømme at jeg senest i går sa til kollega Kirsti at jeg angret litt på at de ikke fikk en femmer på terningen da vi testet dem for noen uker siden. Så slå til i dag om du elsker bass – Komplett har nemlig kappet av drøye 40 prosent av prisen.

(Fabelaktige MDR-1000X var på tilbud til 2222,- tidligere i uka, men ser ikke ut til å være på black friday-tilbud noen steder.)

Bedre støydemping får du fra Bose og deres splitter nye QC 35 II; altså en ny variant av QC 35 fra i fjor. Hodetelefonene koster tett oppunder 4.000 kroner til vanlig, men i dag er det Spaceworld som har senket prisen mest:

Ha-på-ting

Fitbit Blaze har for første gang bikket under 1.000 kroner.
Fitbit Blaze har for første gang bikket under 1.000 kroner. Vis mer

«En soleklar femmer», sa vi da vi testet Fitbit Blaze i fjor; en slags blanding av smartklokke og aktivitetsarmbånd. Det koster normalt rundt 1700 kroner, men fås i dag til 999,- hos Power.

Michael Kors er et merke mange kvinner har et forhold til, og noe du kanskje ikke visste var at de også lager smartklokker basert på Android Wear. I dag har Elkjøp og Lefdal senket prisen betraktelig – fra 3795,- til 1995,-. Blir den redningen under juletreet, tro?

PS! Den finnes i flere farger. Jeg lenket til den jeg ville hatt hvis jeg var jente.

Nettverk/rutere

AmpliFi HD får gode kritikker rundtom og tilbys i dag av Power til 2990,-
AmpliFi HD får gode kritikker rundtom og tilbys i dag av Power til 2990,- Vis mer

Mesh-nettverk er i vinden for tiden, der du har flere basestasjoner plassert på strategiske steder rundtom i huset for å få bedre dekning. Vi har testet en håndfull av dem selv, men ikke AmpliFi HD, som våre bransjekolleger i Tek.no mener er den beste løsningen til nå. Den er på tilbud flere steder i dag, men Power er billligst:

CDon har også slått av en god slant på Netgear Orbi, som vi liker best av de vi har testet. I motsetning til mange andre løsninger får du riktignok bare med to basestasjoner, men duger i lange baner allikevel.

God kritikk fikk også TP-Link Deco M5, som flere også har på tilbud i dag – Komplett og Power kjører på med 1990 kroner.

I fjor hadde vi tre heftige rutere på testbenken, og best ut kom TP-Link Archer C5400. Den får du i dag til godt redusert pris hos Komplett:

Fortsatt mer enn du har lyst til å betale for en ruter? Lillebror C3200 fikk også gode skussmål hos oss, og er i dag tilgjengelig til rekordlav pris:

Foto/video

1999 kroner for DJI Osmo Mobile er et meget godt tilbud. Fester du mobiltelefonen i denne kan du filme nærmest helt uten risting i bildet.
1999 kroner for DJI Osmo Mobile er et meget godt tilbud. Fester du mobiltelefonen i denne kan du filme nærmest helt uten risting i bildet. Vis mer

Actionkameraene er ikke lenger like populære som de var i en periode, men har du siklet på en GoPro og klarer deg med den nest nyeste (altså Hero5), er den ekstra billig i dag både hos Elkjøp og Power. Også storebror Hero6 er det noen hundrelapper å spare på, selv om den er vesentlig dyrere.

Vil du heller bruke mobiltelefonen å filme med, ble vi ganske imponerte over DJI Osmo Mobile da vi testet den tidligere i år. Dette er en såkalt «gimbal» du kan feste telefonen i, og som sørger for at det knapt blir risting når du filmer. Den har ligget jevnt over 3.000-kronersmerket siden den kom, men i dag er det Komplett som tilbyr den til en tusenlapp mindre (Japan Photo lå i natt under 1.300 kroner, men det ser ut til å ha vært en feilprising):

Andre ting

I dag er også dagen der du kan gjøre et kupp på DJIs minste drone; Spark. Vi rakk dessverre ikke å teste den ferdig i sommerferien (bill.mrk. «fødsel»), men ett råd, i hvert fall: Har du siklet på den, så gå for fly more-pakken, ellers får du ikke med fjernkontroll. Den koster vanligvis rundt 7.500 kroner, men i dag:

Storebror Mavic Pro har også fått hyggelige prislapper flere steder i dag. Denne har ligget jevnt over 10.000 kroners-merket siden den kom i fjor sommer, men fås i dag til drøye 8.000 kroner:

Lei av å støvsuge? Da Tek.no testet robotstøvsugere i fjor, kom iRobot Roomba 980 ut med best i test-merket, og i dag får du den til rekordlave 6995,- hos Elkjøp og Lefdal – rundt 3.000 kroner rimeligere enn konkurrentene.

PS! Lysten på å begynne med ølbrygging? Selv begynte jeg i sommer, og da gikk jeg for en Grainfather Connect som jeg er veldig fornøyd med. Den er på tilbud hos bryggselv.no i dag; satt ned med 2.500 kroner – fra 9.000 til 6.500. De tilbyr også en pakke med så og si alt du trenger (bortsett fra flasker) for drøye 1.500 kroner ekstra.

Ølbrygging.no ligger et par hundrelapper over, men har også tilbud på en av konkurrentene; Beer Brew Automatic - både i 30- og 60-litersutgave.

Det var de beste tilbudene vi fant natt til fredag. Hva har du slått til på i dag? Hør gjerne fra deg i kommentarfeltet om du finner flere godbiter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer