De beste prøvefunksjonene i Gmail

Her er funksjonene vi har aktivert via Labs-funksjonen.

Gmail får stadig nye funksjoner - noen av dem tilgjengelige for alle, mens andre ikke er tilgjengelige med mindre du aktiverer dem.

I forrige uke fikk for eksempel Googles e-postklient støtte for HTML i signaturer, slik at du kan dekorere signaturen din med farger, bilder etc. Dette er en funksjon som er tilgjengelig for alle, og du kan selv endre signaturen via innstillinger=>generelt-menyen.

Samleside:

Gmail

Dog finnes noen gjemte godbiter som du finner under labs-menyen (prøvefunksjoner på norsk); tilgjengelig enten fra det grønne ikonet på toppen av skjermbildet, eller via innstillinger=>prøvefunksjoner.

Dette er eksperimentelle funksjoner som kan inneholde feil, eller som kan bli fjernet uten forvarsel - dog har vi fortsatt til gode å oppleve problemer knyttet til disse, men da er du i hvert fall advart.

Her er prøvefunksjonene vi er ekstra fornøyde med, og som vi fortsatt har aktivert:

De beste prøvefunksjonene i Gmail


Angre sending - Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har kommet på et glemt vedlegg eller andre ting i en epost i det jeg har trykket send-knappen. Med angre sending-funksjonen aktivert sender ikke Gmail av gårde e-posten din før det har gått 5 sekunder, slik at du har muligheten til å angre sendingen selv etter å ha trykket på send-knappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferdigutformede svar - Lar deg lage flere maler som er tilgjengelige via et kjapt musklikk. Veldig kjekt hvis du selger ting på Finn og får mange like spørsmål, hvis du vil takke for bursdagshilsner eller har andre behov for å sende den samme teksten flere ganger.

Forhåndsvisning av innboks - Denne er jeg veldig glad i. Jeg jobber ofte på farten med mobilt bredbånd, og det er mange steder dekningen er ganske dårlig. Med denne aktivert får du en kjapp forhåndstitt av de siste epostene du har mottatt slik at du slipper å vente på at hele applikasjonen skal lastes dersom det ikke har skjedd noe spennende siden sist.

Godkjenningsikon for bekreftede avsendere - Som bruker av både eBay og PayPal er denne ganske kjekk. Phishing-forsøk er ofte relatert til nettopp eBay og PayPal, og dette godkjenningsikonet sørger for å gi en klar og tydelig indikasjon på at eposten kommer fra rette avsender.

Slik handler du på eBay

Ikke glem noen - Har du en kompisgjeng du ofte sender epost til, er denne veldig hendig. Så fort du har angitt et par av navnene, foreslår Gmail andre mottakere som også pleier å få epost du sender til de første. Dermed går det veldig kjapt å angi alle gutta i til-feltet når neste børst guttekveld skal planlegges.

Meldingssniktitt - Lar deg ta en kjapp titt på en epost ved å høyreklikke, så slipper du å gå vekk fra innboksen.

Sette inn bilder - Med denne kan du legge bilder, enten fra datamaskinen din eller fra nettet, inn i en melding i stedet for å legge dem som vedlegg.

Denne optiske illusjonen er faktisk ganske drøy - feltene A og B har identisk gråtone; bare sjekk i Photoshop!
Denne optiske illusjonen er faktisk ganske drøy - feltene A og B har identisk gråtone; bare sjekk i Photoshop! Vis mer


Flytt kolonnen med ikoner - Vanligvis ligger ikoner som illustrerer vedlegg, kalenderinvitasjoner etc. helt til høyre. Aktiverer du denne, blir de liggende i andre kolonne (før selve tittelfeltet) som gjør det litt lettere å se hvilke av epostene som har vedlegg etc.

Programsnutt for Google Kalender - For deg som bruker Google Kalender som kalenderapplikasjon er det kjekt å ha en liten boks i Gmail med dagens program også.

10 kjekke triks til Google Kalender

De beste prøvefunksjonene i Gmail


Tilpassede tastatursnarveier - Gmail kommer med en haug av hurtigtaster, men kanskje er det ikke så logisk at søkefunksjonen gjemmer seg bak /-tasten eller at hurtigtasten for sletting er #. Med denne funksjonen aktivert, kan du selv sette opp hvilke knapper som skal gjøre hva.

Søk fullført automatisk - Kjekk tilleggsfunksjon når du skal søke i eposten din, som gjør at Gmail automatisk foreslår navn på kontakter når du begynner å skrive i søkefeltet.

Dette var bare noen av de mange prøvefunksjonene - gå gjerne igjennom dem for å se om det er noe som frister. Blant annet er det mulig å vise flere innbokser basert på kriterier du angir, bli tvunget til å svare på regnestykker når du prøver å sende epost natt til søndag eller bruke musbevegelser for å navigere fra epost til epost.

Hvilke prøvefunksjoner klarer ikke du deg uten? Del gjerne dine favoritter i kommentarfeltet under artikkelen.