4000 kroner er alt du trenger å bla opp for å få en PC som duger i lange baner for alle normale PC-behov. Hvem hadde trodd det for to år siden!?
4000 kroner er alt du trenger å bla opp for å få en PC som duger i lange baner for alle normale PC-behov. Hvem hadde trodd det for to år siden!?Vis mer

De beste PC-tilbudene oktober 2011

Vi har plukket ut de 10 PC-ene vi mener gir mest for pengene i de store nettbutikkene akkurat nå. Men hva kan en PC til 4.000 kroner brukes til?

Hva bruker du egentlig PC-en til? Hvis du regner deg selv som en del av det store flertallet vil du sannsynligvis svare nettsurfing, epost, sosiale nettverk, bilder, kontorprogrammer samt musikk og litt video. Hvis du aldri spiller 3D-spill eller driver med avansert videoredigering, kan selv noen av de rimeligste PC-ene på markedet dekke behovene dine.

Forskjellene mellom modellene, og ikke minst mellom butikkene, kan imidlertid være stor. Handler du på rett sted og velger riktig modell, får du overraskende mye for 4.000 kroner.

Dette må du regne med

Hva er det da som kjennetegner en typisk 4.000-kroners PC og som skiller den fra dyrere modeller? Vi har her sett bort fra minibærbare (netbooks), og konsentrert oss om normalsegmentet (15,6-tommere):

  • Ofte utstyrt med relativt enkle prosessorer med en eller to kjerner, for eksempel AMD E-serie Intel Celeron eller Intel Pentium. Enkelt forklart betyr det at maskinene trives med få jobber om gangen.
  • Du finner svært sjelden de tynneste og letteste maskinene i denne prisklassen. Slike er som regel dyrere.
  • Batterilevetiden er sjelden den beste.
  • Svært sjelden utstyrt med mer enn 3-4 GB minne. Mer minne kan gjøre at fleroppgavekjøring fungerer bedre. Det er imidlertid som regel mulig å sette inn mer minne hvis behovene endrer seg.
  • Grafikkløsningen "låner" som regel minne av internminnet i PC-en (RAM), og er ikke kraftig nok til å kjøre avanserte 3D-spill på en tilfredsstillende måte.
  • Det er ofte et begrenset utvalg av tilkoblinger, som USB 3.0, FireWire og utvidelsesspor.
  • Den optiske stasjonen er som regel fastmontert og kan ikke byttes ut. Dermed kan du for eksempel ikke bytte ut DVD-brenneren med en Blu-ray-brenner senere.
  • Materialvalget består som regel av varianter av plast. Det behøver ikke være negativt, men gir et mindre eksklusivt preg enn for eksempel aluminium.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om dette er typiske egenskaper, finnes det unntak - snart vil du se flere av dem.

Les videre: Her er alle 10 PC-ene, og vårt førstevalg!