PC-er til under 6000 kroner med svære skjermer og mye utstyr? Det er ikke lenger noen utopi.
PC-er til under 6000 kroner med svære skjermer og mye utstyr? Det er ikke lenger noen utopi.Vis mer

De beste PC-tilbudene november 2011

Vi har sett nærmere på de beste tilbudene fra fire store nettbutikker.

Er du ute etter en PC som skal brukes som arbeidsredskap, med stor skjerm og kapasitet, så kommer du ikke utenom stasjonære PC-er. Fortsatt er 20% av alle ferdig-PC-ene som selges i Norge stasjonære, i tillegg til de mange tusen som velger å bygge selv.

PC-er med store skjermer

Denne gangen har vi bedt PC-leverandørene om å spesifisere en pakke bestående av stasjonær PC og en stor skjerm på 24 tommer, uten å krysse 6000-kroners grensen. Hvor mye klarer de å presse marginene for å gå til topps i vår oversikt? Les videre så får du svaret.

De fire leverandørene som klarte å spesifisere tilbud innen tidsfristen er MPX, NetOnNet, Multicom og Netshop. Alle, med unntak av Multicom, har satset på prefabrikerte PC-er fra henholdsvis HP, Asus og Acer, mens Multicom byr på en egenprodusert modell.

Uansett hvilken av de fire tilbudene du skulle velge, er det hevet over en hver tvil at du får svært mye PC for pengene. Du skal ha helt spesielle behov hvis ikke disse maskinene skulle strekke til - men noen forskjeller er det, og det er disse vi har vurdert for deg, og som danner grunnlaget for denne månedens "Beste PC-tilbud".

Her er en kjapp presentasjon av kandidatene:

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netshop

De beste PC-tilbudene november 2011


Dette er den billigste PC-en i oversikten, med god margin. Det er nok også hovedforklaringen på at den er litt enklere utstyrt enn de aller kraftigste, dyrere modellene. Men du får forbausende mye for pengene, og dette er absolutt et bra valg dersom du er ute etter en enkel PC som løser oppgavene kjapt og greit. Men merk at grafikkortet er litt for svakt til de mest avanserte spillene, men mer enn raskt nok til alt av HD-video. Vi gir pluss for rask levering!

Lenke til tilbudet

Multicom

De beste PC-tilbudene november 2011


Multicom stiller med egenbygd PC, med like mye minne, samme prosessor og skjerm som PC-en fra Netshop. Den avviker imidlertid stort på ett punkt; harddisken er byttet ut med SSD. Fordelen er at SSD-en er lynkjapp, noe som vil påvirke den totale ytelsen på systemet positivt. Den utvikler heller ikke noe støy. Ulempen er at den har langt lavere kapasitet enn harddiskene i de andre tilbudene. Men hvis du ikke samler på filmer, musikk og annet plasskrevende innhold, er SSD et kjempevalg. Merk at du alltid kan sette inn en harddisk i maskinen senere, eller koble til en ekstern disk. Også denne PC-en har litt for svak grafikkløsning til de mest avanserte spillene, men mer enn kraftig nok løsning for alt av HD-video.

Lenke til tilbudet

MPX

De beste PC-tilbudene november 2011


MPX byr på en svært potent PC denne gangen, med oversiktens raskeste prosessor, mest minne, raskeste grafikkort og største harddisk. Det er også den eneste maskinen som leveres med trådløst nettverkskort. Dessverre er det også noen ankepunkter, du får for eksempel ikke USB 3.0-porter, gigabit kablet nettverk (kun 100 Mbit), garantien er på kun 1 år, og leveringstiden er beregnet til 5. desember fordi PC-en ikke er lagervare for øyeblikket. Men du verden - her får du mye PC for pengene!

Lenke til tilbudet

NetOnNet

De beste PC-tilbudene november 2011


NetoOnNet byr på en Asus-PC med samme prosessor, grafikkort og like mye minne som HP-en fra MPX, men litt mindre harddisk og uten trådløst nettverkskort. Til gjengjeld får du her en kombinert Blu-ray-leser / DVD-brenner, USB 3.0-støtte, gigabit kablet nettverk, to års garanti og forventet leveringstid på 2-5 dager. Prisen er dessuten 200 kroner lavere enn for MPX-PC-en, og disse kan du for eksempel bruke på et trådløst nettverkskort (USB) når du først er i nettbutikken.

Lenke til tilbudet
OPPDATERT: Tilbudet er utgått.

Forventet ytelse

Vi har benyttet gjennomsnittstall fra Passmark PerformanceTest for å gi deg et bilde av forventet styrkeforhold mellom maskinene. Merk at dette kun gir en indikasjon, og at mindre avvik kan forekomme. Men det er helt på det rene at i5-prosessorene og GT 530-grafikkortene hos MPX og NetOnNet byr på den beste ytelsen:

De beste PC-tilbudene november 2011


Konklusjon

NetOnNet har det beste PC-tilbudet.
NetOnNet har det beste PC-tilbudet. Vis mer


De to beste PC-tilbudene er det MPX og NetOnNet som står for denne gangen. Begge har oversiktens raskeste prosessorer og grafikkort, og dobbelt så mye minne som konkurrentene. Vi vurderer dem som temmelig likeverdige, men lander til slutt på ASUS-maskinen fra NetOnNet takket være dobbel så lang garanti som MPX, og rask forventet leveringstid.

Lenke til tilbudet
OPPDATERT: Tilbudet er utgått.

Her har vi framstilt tilbudene i tabellform, slik at du lettere kan se forskjellene og likhetene:

De beste PC-tilbudene november 2011


Les også:
De beste PC-tilbudene - bærbare maskiner.