De beste PC-tilbudene i desember 2014

Vi har plukket ut noen av de beste tilbudene i to forskjellige klasser og gir deg våre anbefalinger.

Vi har vurdert seks forskjellige PC-er fra noen av de største produsentene, og valgt ut våre favoritter i to prisklasser.
Vi har vurdert seks forskjellige PC-er fra noen av de største produsentene, og valgt ut våre favoritter i to prisklasser.Vis mer

Julaften er bare et par uker unna, og det begynner å haste dersom du handler på nettet og skal være sikker på at gavene er på plass i god tid før nissen liksom kommer. PC-salget er i vekst igjen, og takket være mange gode tilbud i markedet, kommer det til å ligge mang en PC under juletreet i år.

Spesielt fristende i år kanskje, for aldri før har utvalget av rimelige PC-modeller vært større enn nå. Vi gjorde noen søk i prissammenligningstjenesten Prisjakt.no, og fant hele sju modeller til under 2.000 kroner, og mer enn 90 til mellom 2.000 og 3.000 kroner.

En del fallgruver

Utvalget er enormt, og det kan være svært vanskelig å vite hva man skal se etter.

I denne prisklassen er det også en del fallgruver, så det er dumt å bli sittende igjen med en datamaskin som ikke fungerer til de oppgavene du hadde sett for deg.

Les også: Slik velger du riktig PC

Billig-PC

BILLIG PC-ER: Acer, Packard Bell og Toshiba har alle noen interessante modeller for deg som har begrenset budsjett. Foto: PRODUSENTEN
BILLIG PC-ER: Acer, Packard Bell og Toshiba har alle noen interessante modeller for deg som har begrenset budsjett. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


Vi har plukket ut tre PC-modeller med prislapper på rundt 2.000 kroner som bør være mer enn tilstrekkelig til enkle oppgaver, som å surfe på nettet, betale regninger i nettbanken, delta i sosiale nettverk, spille musikk, lage enkle dokumenter i ny og ne.

Kanskje som en første PC til familiens yngste - eller eldste?

Vi har sammenlignet og forklart de tekniske egenskapene og funnet vår favoritt, som får stempelet "Beste PC-tilbud - budsjettklassen". Du finner oversikten her.

Les også: Gjør dette før du skroter den gamle PC-en din

Allround-PC

POTENTE PC-ER: HP, Lenovo og Asus har alle noen interessante modeller for deg som har 5-6000 kroner å bruke på ny PC. Foto: PRODUSENTEN
POTENTE PC-ER: HP, Lenovo og Asus har alle noen interessante modeller for deg som har 5-6000 kroner å bruke på ny PC. Foto: PRODUSENTEN Vis mer


I tillegg til å gi råd i billig-klassen, har vi også plukket ut tre modeller i allround-klassen. Dette er PC-er som tåler langt tøffere oppgaver, og som være tilstrekkelig kraftige for de fleste behov. I tillegg til å ha langt kraftigere prosessor, mer minne til fleroppgavekjøring og grafikkort som takler avanserte spill, har vi kun valgt modeller som har skjermer med full HD-oppløsning. Prisene ligger her mellom 5.000-5.700 kroner.

Også her har vi sammenlignet de tekniske egenskapene og funnet vår favoritt, som får stempelet "Beste PC-tilbud - mellomklassen". Du finner oversikten her.

Fare for utsolgt!

Dinsides PC-oversikter leses av svært mange, og det hender ofte at vinner-tilbudene blir fort utsolgt. Det kan derfor lønne seg å være raskt ute. Merk også at enkelte av tilbudene er av begrenset varighet.

Vi gjør videre oppmerksom på at dette ikke er en fysisk test. Vi har saumfart butikkene for gode tilbud og plukket ut modeller som vi mener gir spesielt mye for pengene.

Vurderingene er gjort på bakgrunn av våre erfaringer med de forskjellige produsentene, maskinvaren, samt ytelsesmålinger fra PC-er med tilsvarende konfigurasjoner.

Er du ute etter å lese fysiske tester, finner du våre løpende tester av bærbare PC-er her.

Les videre:
>> Her er de beste PC-tilbudene i prisklasse rundt 2.000 kroner
>> Her er de beste PC-tilbudene i prisklasse rundt 5-6.000 kroner