De beste PC-tilbudene august 2015

Vi vurderer noen av de smarteste budsjett-kjøpene i forbindelse med skolestart.

<B>Back to school:</B> Det er et bra tidspunkt å kjøpe ny PC. Nå får du både SSD og full HD-skjerm på enkelte modeller i budsjettklassen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Back to school: Det er et bra tidspunkt å kjøpe ny PC. Nå får du både SSD og full HD-skjerm på enkelte modeller i budsjettklassen. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Skolestart nærmer seg med raske skritt for tusenvis av ungdommer i alle aldre, og i år som i fjor har vi saumfart nettbutikkene for å finne de beste PC-tilbudene.

Skjønt - PC-ene vi har plukket ut denne gangen egner seg for de fleste, og med den nye Windows 10 innabords (gratis oppdatering) har den klassiske PC-en nok en gang bevist at den har livets rett. Til skole- og kontorarbeid er den foreløpig uovertruffen.

Les også: Nå gir hybrid-PC mening

Fem PC-er til under 4.000 kroner
Også i år har vi konsentrert oss om prisleiet 3.500-4.000 kroner. Dette er fortsatt en klasse der utvalget er enormt stort, og der maskinene yter mer enn godt nok til å løse alle normale PC-oppgaver på en rask og effektiv måte.

I fjor var det helt utenkellig å finne PC-er med full HD-skjerm og SSD i denne prisklassen, men som du ser i tabellen under har dette endret seg.

Her har vi listet ut maskinvaren på de fem modellene vi har plukket ut, slik at du enkelt kan sammenligne spesifikasjonene.

Spesielt gode spesifikasjoner har vi markert med grønn tekst, mindre gode med rødt:

De beste PC-tilbudene august 2015


Vær rask. Under presenterer vi ett og ett tilbud, med plusser og minuser. Du vil også finne lenker til butikkene du får dem kjøpt billigst (en tjeneste levert av Prisjakt.no).

Helt nederst oppsummerer vi, og trekker frem det vi mener er det beste PC-tilbudet i klassen akkurat nå.

Merk at enkelte tilbud kan ha begrenset varighet. I tillegg er PC-oversikten vår svært salgsutløsende. Derfor er det smart å være raskt ute med bestillingen hvis du finner en maskin du liker.

Tilbud 1: Acer Aspire E5-573

De beste PC-tilbudene august 2015Laveste pris: 3495 kroner

E5-serien fra Acer består av en rekke forskjellige modeller med forskjellige konfigurasjoner. E5-573 er en maskin som egentlig koster godt over 5.000 kroner, men som for øyeblikket kjøres på tilbud hos Lefdal til 3.495 kroner.

Denne maskinen utmerker seg positivt på flere punkter. Den har oversiktens raskeste prosessor og grafikkløsning, støtter de nyeste trådløse AC-ruterne, og har også bra oppgitt batteritid. Det er sjelden å finne så gode spesifikasjoner i denne prisklassen.

Kort oppsummert:
+ Rask prosessor
+ Grafikk som er raskt nok til å klare nyere spill i lavere oppløsninger
+ Trådløs AC-støtte gir høy trådløs hastighet og dekning
+ Grei oppgitt batteritid

- Lavoppløst skjerm
- Ikke optisk drev
- Harddisk begrenser totalytelsen

Tilbud 2: HP 250 G3

De beste PC-tilbudene august 2015Laveste pris: 3.790 kroner

HP 250 G3 koster også vanligvis over 5.000 kroner, men er på tilbud hos Dustin Home til 3.790 kroner. Dette er en utpreget kontormodell, som utmerker seg med PRO-utgaven av Windows 8.1 (som byr på en del utvidet funksjonalitet) og lav vekt.

For øvrig skiller ikke maskinen seg nevneverdig verken i positiv eller negativ retning i forhold til de andre PC-ene i oversikten, men byr på jevnt over bra spesifikasjoner i forhold til prisen.

Kort oppsummert:
+ Lav vekt
+ Windows 8.1 Professional

- Lavoppløst skjerm
- Harddisk begrenser totalytelsen
- Kun 4 GB RAM

Tilbud 3: Lenovo B50-80

De beste PC-tilbudene august 2015Laveste pris: 3.699 kroner

De som har fulgt med på gode PC-tilbud det siste året, har helt sikkert lagt merke til at Lenovo er svært godt representert. Aggressiv prising har gitt resultater, og Lenovo er nå markedsleder innen flere segmenter.

B50-80 som selges hos PS.no for 3.699 kroner er et godt eksempel på et bra Lenovo-tilbud. Maskinen kommer med en relativt rask utgave av siste generasjon Intel Core i5-prosessor, godt med minne og både Windows 7 pro (forhåndsinstallert) og Windows 8.1 Pro. Og så er det selvsagt gratis å oppgradere til Windows 10. PC-en koster normalt rundt 5.000 kroner.

Kort oppsummert:
+ Bra rask prosessor
+ Grei oppgitt batteritid
+ Windows 7 og 8.1 Professional

- Lavoppløst skjerm
- Harddisk begrenser totalytelsen

Tilbud 4: Lenovo G50-80

De beste PC-tilbudene august 2015Laveste pris: 3.495 kroner

Vi har tatt med nok en Lenovo denne gangen, og G50-80 som selges hos Elkjøp denne uken er et svært interessant tilbud.

PC-en har både full HD-skjerm og SSD, noe som en vanligvis finner på PC-er fra 6.000 kroner og oppover. Begge deler bidrar meget positivt til den totale bruksopplevelsen.

Utover dette er maskinen helt på høyden, med godt med minne, trådløs AC-støtte og Intel Core i3-prosessor.

Kort oppsummert:
+ Full HD-skjerm
+ SSD er flere ganger raskere enn harddisk
+ Trådløs AC-støtte gir høy trådløs hastighet og dekning

- 128 GB lagringsplass kan bli i minste laget for mange

Tilbud 5: Toshiba Satellite C55D-C-13M

De beste PC-tilbudene august 2015Laveste pris: 3.995 kroner

Du får også en Toshiba med SSD til under 4.000 kroner. Modellen skiller seg fra de andre i oversikten med sin prosessor og grafikkløsning fra AMD. Ytelsesmessig ligger denne på høyde med de to modellene i oversikten med Intel Core i3-prosessor, det vil si helt OK ytelse til vanlige kontoroppgaver.

Modellen er også oversiktens letteste.

Kort oppsummert:
+ SSD er flere ganger raskere enn harddisk
+ Lav vekt
+ Grei oppgitt batteritid

- Kun 4 GB RAM
- Lavoppløst skjerm

Det beste PC-tilbudet

Alle maskinene vi har valgt ut har utstyrsnivå og en forventet ytelse som ligger meget høyt for prisklassen. Uansett hvilken du velger av disse fem, vil du få en maskin som yter mer enn godt nok til vanlige oppgaver som nettaktiviteter, musikk, video og kontor/skolearbeid.

Beste PC-tilbud: Vårt valg faller på Lenovo G50-80.
Beste PC-tilbud: Vårt valg faller på Lenovo G50-80. Vis mer


Etter grundige overveielser har vi kommet fram til en favoritt, og det er Lenovo G50-80. Årsaken er at PC-en har full HD-skjerm og SSD, noe som etter vår mening bidrar svært positivt til en god totalopplevelse. Den er ellers helt på høyden på andre områder. Merk imidlertid at 3.495 kroner er en tilbudspris, og at maskinen normalt sett koster mye mer.

Hakk i hæl følger Acer Aspire E5-573, som ytelsesmessig ligger foran på flere områder. Ønsker du mest mulig prosessor- og grafikkytelse for pengene, er dette maskinen du bør gå for, men du må altså klare deg med lavoppløst skjerm og en harddisk som er langt tregere enn SSD. Harddisken kan du eventuelt oppgradere til SSD senere, noe i mange sammenhenger vil bety mye for totalopplevelsen.

Kjenner du til andre PC-tilbud som du vil dele med andre lesere? Bruk debatten under!

Stor oversikt: DinSides PC-tester