De beste MP3-spillerne

Vi har testet seks små MP3-spillere med kapasitet mellom 4 og 8 GB for TV 2 Hjelper Deg. Vil du vite hvilken som er den beste? Les videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Markedet for små MP3-spillere har kanskje nådd sitt høydepunkt. Apple, som jo må sies å være markedets konge, har også nylig sluppet den elegante iPod nano 2G - altså andre generasjon av spillere i denne serien. Det finnes selvfølgelig andre aktører på markedet, med flere og bedre funksjoner, men er det noen som egentlig kan hamle opp med Apple?

Eple eller appelsin?

Vi har nå testet seks aktuelle spillere fra forskjellige produsenter: nevnte Apple, Creative, iRiver, MSI, Samsung og SanDisk. Det er forskjeller i kapasitet, pris, vekt, størrelse, estetikk og funksjoner, og for noen vil visse ting veie langt mer enn andre. Så selv om vi har kåret en vinner, kan det godt hende at et annet produkt passer bedre til ditt behov.

image: De beste MP3-spillerneHer har vi hele rekka: Apple, Creative, iriver, MSI, Samsung og SanDisk.

Vedrørende lydkvalitet

Dette er et punkt der mange mener mye, uten at det går an å bevise hva som er god lyd eller ikke. Vår erfaring vedrørende MP3-spilleres lydkvalitet er at det er andre punkter enn selve spilleren som er viktig. For eksempel er kvaliteten på filene og ikke minst hodetelefonene utslagsgivende for lyden. I denne testen brukte vi egenkomprimerte MP3-filer (med VBR - variabel bithastighet) og Koss Porta Pro som referanse, og opplevde ikke at noen av spillerne skilte seg nevneverdig ut med dårligere lyd. Det vi derimot merket var en forskjell i hvor høy lyd de forskjellige spillerne klarte å levere.

Vårt råd er altså: skaff deg bedre hodetelefoner! Nesten uten unntak er hodetelefonene som følger med for svake, og leverer lite bass og diskant. Et kvalitets headsett er ikke dyrt, og bør være obligatorisk innkjøp.

Batterilevetid

I stedet for å bare videreformidle produsentenes angitte batterilevetid har vi faktisk sjekket dette punktet selv. Spillerne har fått spille musikk kontinuerlig, på omtrentlig likt volum, fra fulladet tilstand. Så har vi ganske enkelt sett hvor lenge de holdt ut. Forskjellen fra dårligeste til beste resultat var nesten 40 timer!

Her kan du lese anmeldelsene av de seks spillerne vi har testet i denne omgang:

Apple iPod nano
Creative Zen V Plus
iriver E10
MSI P640
Samsung YP-Z5F
SanDisk Sansa e260

Best i test

Vi kårer vår egen favoritt på denne siden!

Du kan også møte DinSide Data på God Morgen Norge hver onsdag kl. 07:10

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!