De beste Linux-programmene

Teknologinettsted har samlet hele 100 anbefalinger.

Her får du hjelp til å komme i gang med programmer i Linux.
Her får du hjelp til å komme i gang med programmer i Linux. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så du har lest vår installasjonsguide og installert Ubuntu Linux, men aner ikke hvilke programmer du skal installere fra programvaresenteret? Vel, her får du litt hjelp på veien.

Det er teknologinettstedet Makeusof.com som har samlet hele 100 program-anbefalinger innen alle de vanlige kategoriene, som spill, produktivitet, grafikk, antivirus, backup, videoredigering og CD/DVD-verktøy.

Og vi innrømmer at vi satte pris på oversikten selv også - her var det mange nye og nyttige bekjentskaper også for DinSides redaksjonelle Linux-entusiaster.

Enkelt å installere

De aller fleste programmene i oversikten finner du i Ubuntus innebygde Programvaresenter, som er en slags appstore som er veldig enkelt å installere fra. Du søker bare opp programmet, og trykker på Install. Men nettstedet har også lenket til hjemmesidene til utviklerne, slik at du kan installere direkte derfra, dersom programmet ikke finnes i Programvaresenter.

Programvaresenteret har fått mange forbedringer i grensesnittet
Programvaresenteret har fått mange forbedringer i grensesnittet Vis mer


De fleste programmene er gratis, og kan installeres på tvers av Linux-distribusjoner. Du finner også lenker til fem av de mest populære distribusjonene nederst på anbefalt-siden.

Til oversikten: Best Linux Software

Våre favoritter

Og hvis du ennå ikke har gjort deg kjent med Linux, kan du lese mer om våre favoritt-distroer ved å klikke lenkene under:

Linux Mint 11
Ubuntu 11.10
Fedora 15