De beste julespillene 2001

Dataspill er alltid en populær gave, og i år er det mange kvalitetstitler i butikkene. Her er våre anbefalinger!

Vi har delt inn anbefalingene i kategoriene action og strategi. I tillegg har vi tatt med noen andre spill som ikke faller naturlig inn i disse kategoriene. Spillene egner seg ikke for de aller minste – ta da heller en titt på våre omtaler av spill for de minste

Actionspill

No One Lives Forever
En av årets kanskje mest overraskende titler. Utviklerne Monolith har endelig gjort en god jobb, og levert et spill som tar oss tilbake til ”Swinging Sixties” – hemmelige agenter, vakre kvinner og skurker som vil ta over verden. Mye av inspirasjonen er hentet fra Austin Powers-filmene, og spillet er blant de mest humoristiske vi har sett på lenge.

No One Lives Forever har fått en ny grafikkmotor, og er meget tiltalende visuelt. Men utseendet er ikke alt, og her er det virkelig mye spillbarhet. Et spill vi anbefaler på det høyeste. Les vår forhåndsomtale i denne artikkelen.

American McGee’s Alice
Alice er muligens det særeste spillet akkurat nå. Id Software-veteranen American McGee har tatt for seg verden fra bøkene til Lewis Caroll, og gjort den til et sykt og skremmende sted. Spillet bruker Quake III-motoren, men foregår i tredje person. Vi har ikke hatt sjansen til å teste spillet enda, men utfra våre førsteinntrykk, som baserer seg på spillets demo, er vi sikre på at Alice er en av de mest spennende titlene i år 2000.

Vi kommer tilbake med en fullstendig test av Alice så snart vi får fullversjonen.

No Escape
Dette er et spill utviklet av det norske firmaet FunCom. Premissen er et TV-show som foregår en gang i fremtiden på kunstige miniplaneter. Din oppgave er rett og slett å plukke opp våpen og kverke motstandere. Det hele er imidlertid fremstilt på en humoristisk måte, og skal appellere like mye til barn som voksne. FunCom satser først og fremst på flerspillerdelen av spillet, og du får flere moduser og velge mellom. Det er mulig å spille alene, men denne delen av spillet er ikke høyt prioritert.

No Escape tar ikke seg selv så veldig høytidelig, og vi kan anbefale spillet til deg som er ute etter litt rask action og ikke så mye tenking.

Quake III: Team Arena
Den første utvidelsen til Quake III er utviklet av Id Software selv, og fokuserer på lagspillaspektet ved det populære multiplayerspillet. I tillegg til flere nye spillmoduser får du nye modeller, våpen, brett og powerups. Det er bra at Id har skjønt at deathmatch er ikke alt, og at flere og flere vil kunne kommunisere med lagkamerater.

Team Arena krever det originale Quake III-spillet for å fungere. Les vår omtale av originalspillet i denne artikkelen.

Strategispill

Command & Conquer: Red Alert 2
Det beste C&C-spillet på lenge tar oss tilbake til Red Alert-universet, og setter opp allierte mot Sovjetunionen atter en gang. Du får flere nye enheter, nye og spennende oppdrag og velutviklede flerspillermuligheter.

Det eneste problemet med Red Alert 2 er den noe dårlige grafikken, men til gjengjeld er spillbarheten på topp. Anbefales!

Les vår test av spillet her.

Sacrifice
Dette strategispillet ligner ikke noen andre. Du entrer et eventyrlig land hvor magi er en levemåte. En fantastisk 3D-motor virkeliggjør alle fantasier du måtte ha om å være en mektig trollmann, samtidig som du har full kontroll over dine tropper. Slagene utkjempes på flotte, fargerike landskap, og du har all slags magi til disposisjon.

Sacrifice er absolutt noe vi anbefaler til alle som vil ha en annerledes vri på strategispill. Hele omtalen finner du i denne artikkelen.

Andre forslag

FIFA 2001
Denne serien er alltid en klar vinner, og i år har Electronic Arts gjort en enda bedre jobb. Fantastisk grafikk og forbedrede spilleregenskaper er stikkordene, og nå kan du velge mellom enda flere lag, blant annet den norske tippeligaen. Skal du kjøpe ett fotballspill, må det bli FIFA 2001. Les vår test her.

Escape from Monkey Island
Guybrush er tilbake, og denne gangen i full 3D. LucasArts følger sin velkjente stil, og har laget et eventyrspill med massevis av humor, kreative gåter og sekvenser du kommer til å huske lenge etter at du er ferdig. Alle som kjenner til eventyrspillene fra LucasArts vet at det er snakk om ekte kvalitet, og Escape from Monkey Island er intet unntak.