De beste bærbar-tilbudene, august 2010

Bærbare står øverst på listen for de fleste PC-kjøpere, men hvilken skal du velge?

Det er praktisk talt høst og mange er på jakt etter ny bærbar PC til skole, studier eller av andre grunner. Butikkene bugner av forskjellige modeller i prisklasser fra noen få tusen til opp til femsifret, men de fleste som betaler av egne penger strekker seg opp til 6000 kroner, som også er et fornuftig prispunkt å legge seg på i forhold til kost/ytelse.

Hva får man så for 6000 kroner? Og hva skal man velge?

Vår oversikt


Tidligere har vi invitert nettbutikkene til å komme med gode tilbud i en bestemt prisklasse. Dessverre har konkurransen flere ganger fått noen til å være litt for optimistiske med tanke på levering fra produsent. Dermed har det hendt at modeller ikke kommet i salg før mange uker etter at vi har publisert oversikten. Andre ganger har spesifikasjoner blitt endret underveis på grunn av leveringsproblemer på nøkkelkomponenter eller at det har kommet nye produkter.

Les også: De beste PC-tilbudene, stasjonære PC-er

Denne gangen har vi selv plukket fra butikkenes nettsider, og vi har bare valgt produkter som er lagervare. Dermed skulle vi være rimelig trygge på at maskinene faktisk er i salg. Om noen blir utsolgt i løpet av kort tid er en helt annen sak; det kan vi jo ikke forutsi.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle maskinene er merkenavn fra kjente leverandører som HP, Acer og Packard Bell. Det er disse som kniver hardest i dette prisleiet.

Vi har gått igjennom tilbudene fra åtte nettbutikker og gjort en sammenligning av bærbare PC-er som ligger tett oppunder 6000 kroner. Vi presiserer at dette er en teoretisk test basert på spesifikasjoner og våre erfaringer med tilsvarende maskiner før.

Her finner du maskinene vi har plukket ut