De aller billigste PC-skjermene

Hos en rekke nettbutikker får du nå kjøpt store dataskjermer for under 1.000 kroner.

Vi har sjekket 18 nettbutikker og gir deg prisene på 84 rimelige skjermer fra 19 produsenter. Den aller rimeligste skjermen vi har funnet er en 19-tommers DGM-skjerm hos Pixmania.no. Pris: 785 kroner. Foto: Per Ervland
Vi har sjekket 18 nettbutikker og gir deg prisene på 84 rimelige skjermer fra 19 produsenter. Den aller rimeligste skjermen vi har funnet er en 19-tommers DGM-skjerm hos Pixmania.no. Pris: 785 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sjekket 18 nettbutikker og gir deg i dag oversikten over de aller rimeligste LCD-skjermene i dagens marked. Vår tabell inneholder 84 skjermer fra 19 produsenter. Størrelsene varierer fra 18,5 til 24,0 tommer.

Den absolutt rimeligste skjermen fant vi hos Pixmania.com, som tilbyr en 19-tommers DGM for bare 785 kroner. Pixmania.com tilbyr er også rimeligst i 20-tommers-klassen og tilbyr en full HD (1920x1080) Viewsonic-skjerm for oppsiktsvekkende 854 kroner.

Blir 20 tommer for smått? Prisvinner Pixmania.com kan også skilte med en 22-tommers full HD-skjerm fra ViewSonic til 999 kroner. Eller hva med en 24-tommers Fujitsu-Simens-skjerm til 1.295 kroner? Denne finner du hos Elkjop.no.

Kun pris

Vi understreker at dagens artikkel ikke er ment for PC-freaker og andre som bruker store deler av sin inntekt på datautstyr. Vi har denne gangen utelukkende vært på jakt etter de aller rimeligste LCD-skjermene du per dags dato kan få kjøpt i Norge. Og vår jakt i 18 nettbutikker viser at ordinære PC-brukere som er på jakt etter en LCD-skjerm eller to kan slippe unna med overraskende lave summer.

Hos Pixmania.com kan du gå kjøpt en 19-tommers LCD-skjerm for 785 kroner.
Hos Pixmania.com kan du gå kjøpt en 19-tommers LCD-skjerm for 785 kroner. Vis mer


Vår leting resulterte i hele 19 skjermer fra 12 produsenter med prislapp under 1.000 kroner. Det store flertallet av disse er mellom 18,5 og 19,0 tommer store, men Pixmania.com evner også å levere både 20- og 22-tommere i denne prisklassen.

Her er den beste PC-skjermen vi har testet i høst

Prisforskjeller

Selv om dagens artikkel i utgangspunktet ikke har ambisjoner om å være en pristest, viser det seg at enkelte modeller selges i flere nettbutikker. For disse modellenes vedkommende vil det derfor dukke opp ulike priser.

For eksempel viser det seg at Dustinhome.no forlanger 1.249 kroner for Dells 20-tommer IN2010N. Samme skjerm koster 955 kroner hos Pixmania. Et annet eksempel er HPs 20-tommer 2009V. Denne koster 1.399 kroner hos Expert - 1.223 kroner hos Multicom.

Ingen redaksjonell vurdering

Hos Netonnet.no kan du få kjøpt en 23-tommers LCD-skjerm for 1.190 kroner.
Hos Netonnet.no kan du få kjøpt en 23-tommers LCD-skjerm for 1.190 kroner. Vis mer


Vi har altså ikke gjort noen vurdering av skjermene, verken når det kommer til funksjonalitet, tilkoblingsmuligheter eller kvalitet. Vi oppgir imidlertid de 83 skjermenes modellbetegnelse, størrelse i tommer og oppløsning i pixler. Denne informasjonen er hentet fra de ulike nettbutikkenes sider og kun opplagte feil er korrigert av oss.

Porto kommer i tillegg

Vær også klar over at prisene som oppgis i vår tabell ikke inkluderer porto, "leveringsomkostninger" eller lignende. Disse kostnadene varierer fra butikk til butikk og bør undersøkes før du velger hvor du skal handle.

Har du kommet over enda rimeligere dataskjermer enn disse? Har du erfaring med noen av modellene i vår liste? Eller sitter du inne med informasjon andre DinSide-lesere vil ha nytte av? Forteller i debatten under.

Her finner du en tabell der de ulike modellene er sortert etter skjermstørrelse. Klikk her for å se en tabell der modellene utelukkende er sortert etter pris.

image: De aller billigste PC-skjermeneKlikk her for å se en tabell der modellene utelukkende er sortert etter pris.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!