De 25 beste USB-gavene

Hva gir du til den som har alt? Noe morsomt å stikke i USB-porten, selvfølgelig!

Publisert
Sist oppdatert

Noen har alt. Andre har veldig mye og kjøper seg i tillegg så og si alt de har lyst på; i hvert fall innenfor rimelighetens grenser (hei, pappa). Så - hva gir du dem til jul? Kalender for fjerde året på rad? Den årlige marsipangrisen? Næh, gi dem noe de ikke visste at de trengte. Eller, la oss presisere: Gi de noe de ikke visste at de trengte, og som i tillegg kan kobles til PCen - vi er jo tross alt en dataredaksjon!

De 25 beste USB-gavene


Før i tiden hadde vi massevis av store stygge kabler som passet i hver sin port, men i 1995, da USB-portene gjorde sitt inntog, fikk vi plutselig en standardisering som gjorde at det meste av det vi nå kjøper av tilbehør bruker samme type kabler, med den flate, firkantede pluggen i enden.

Ikke bare fikk vi langt nettere porter bak på PC-en - konseptet med Plug and Play ble også introdusert, og plutselig ville en mus fungere etter et par sekunder i stedet for at vi måtte finne frem en CD med drivere som måtte installeres først. I tillegg kunne vi nå koble flere enheter i samme port - faktisk kan du på én USB-utgang koble 127 enheter.

Tiden har gått og USB-porten har blitt raskere enn før. Da USB 2.0-spesifikasjonen ble lansert på vårparten i år 2000, ble overføringshastigheten plutselig ganske rask, med 480 megabit pr sekund som høyeste hastighet. Det er raskt nok til at eksterne harddisker kan kobles til nært sagt alle PC-er og yte godt.

Siden USB-porten også er strømførende (500mA), har man plutselig fått langt større muligheter til å lage morsomme ting som kan kobles til PC-en.

Se bildene: 25 av våre USB-favoritter


Les også: USB-portens beste venner


Hos ITavisen: Jul i USB-porten

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer