De 10 lekreste skjermsparerne

På tide å bytte ut skjermspareren? Vi har gravd frem 10 nydelige alternativer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi får stadig tips om morsomme ting på nettet, det være seg pr epost fra lesere eller fra venner og kjente.

Har du noe morsomt å dele med oss? Send en epost til helgemoro@dinside.no.

De lekreste skjermsparerne

Denne uken har vi lett rundt på nettet etter skjermsparere, og vi har samlet ti av dem i denne artikkelen. Noen er bare for Windows, andre er bare for Mac, mens noen fungerer med dem begge, og med Linux, for den saks skyld. Det har vi selvsagt markert tydelig etter lenka til hver skjermsparer.

Slickr - Er du glad i å se på fine bilder, er Slickr skjermspareren for deg. Slickr laster ned og viser bilder fra Flickr.com; den gigantiske nettjenesten som lar folk laste opp bilder de har tatt. Du velger hva slags bilder som skal hentes ved å angi tags, grupper, enkelte brukere eller de nyeste bildene.

URL: http://cellardoorsw.com/slickr/ (Windows)
(Du må også få en nøkkel herfra)

PolarClock visualiserer tiden på en spennende måte
PolarClock visualiserer tiden på en spennende måte Vis mer


PolarClock - Mange liker å ha en klokkefunksjon på skjermspareren sin, og da er det få som slår PolarClock, som visualiserer tiden på en måte du sannsynligvis ikke har sett før.

URL: http://blog.pixelbreaker.com/polarclock/ (Mac/Windows)

Les også: 20 geniale gratisprogram til mac

LotsaWater - Denne er kun til Mac, men har du en slik er det vel verdt en nedlasting. Skjermspareren simulerer at det regner på skrivebordet og ser unektelig stilig ut.

URL: http://wakaba.c3.cx/s/lotsablankers/ (Mac)

Really Slick Screensavers - I dag får du valuta for pengene, for i denne pakka følger det med intet mindre enn elleve forskjellige skjermbeskyttere. De krever litt av grafikkortet ditt, men ser svært pene ut.

URL: http://www.reallyslick.com/ (Windows/Mac/Linux)

Flurry - Dette er en skjermsparer som følger med OS X, og som mange har som sin favoritt. Er du Windows-bruker, har Matt Ginzton laget en Windows-variant som ser omtrent like snasen ut.

URL: http://www.maddogsw.com/flurry/ (Windows)

image: De 10 lekreste skjermsparerne


Electric Sheep (bildet over) - En av de vakreste skjermbeskytterne, som også har uendelige muligheter. Såkalte "sheep" er mønstre som alle kan bidra med å lage, og mens skjermbeskytteren ruller og går, laster den ned nye "sheep" i bakgrunnen via en innebygget bittorrent-klient. Krever at du er på nett og at du har en god linje, men er verdt det i all sin prakt.

URL: http://www.electricsheep.org (Windows, Mac, Linux, FreeBSD)

Magnetosphere - Okay, så er det ikke en skjermsparer i ordets rette forstand, men det er den mest stilige musikkvisualiseringen i manns minne. Denne fungerer til iTunes, både for Windows og Mac, og gir deg en visuell rytme fra låta du spiller som er det mest snasne vi har sett på lang tid.

URL: http://software.barbariangroup.com/magnetosphere/ (Windows, Mac)

image: De 10 lekreste skjermsparerne


image: De 10 lekreste skjermsparerne


Fenêtres Volantes - Mange mener dette er den peneste skjermspareren som er å oppdrive på Mac - de aktive vinduene begynner å flyte rundt i et tredimensjonalt rom, og glir elegant på plass igjen når du bryter inn.

URL: http://www.objective-cocoa.org/fenetresvolantes/en/index_en.html

image: De 10 lekreste skjermsparerne


Marine Aquarium - For deg som ikke har akvarie hjemme, får du neppe noe vakrere på skrivebordet enn dette - et akvarium med fargerike, tredimensjonale fisker som svømmer rundt. I motsetning til de tidligere omtalte skjermsparerne, koster denne penger, men hvis du har 90 kroner å avse, er den din. Det finnes også en gratisversjon med begrenset antall fisk og som plager deg med en melding om at den ikke er registrert.

URL: http://www.serenescreen.com/product/ (Windows, Mac)

SoundStream - Denne får du kun til Mac, og den bruker den innebygde mikrofonen. Det som vises på skjermen er avhengig av lyden som kommer inn i mikrofonen - bare se her:


URL: http://www.pcheese.net/software/soundstream/

Har du noen favoritter? Del dem med leserne i debatten under.

Se tidligere helgemoro-artikler!