Hollywood DV-bridge - innganger og utganger
Hollywood DV-bridge - innganger og utgangerVis mer

Dazzle Hollywood DV-Bridge - smart brobygger mellom videoformater

Det ligger i navnet, dette er en boks som fungerer som brobygger mellom DV og andre systemer. Den konverterer mellom analog video og DV, og all prosessering skjer i den lille boksen, uten å belaste prosessoren i PCen.

DV er det eneste formatet som gjelder hvis du skal ha video som holder profesjonell kvalitet innenfor et overkommelig budsjett. Tilkoblingen til PC for redigering skjer med en enkel FireWire-kabel, og bildet er allerede digitalisert i kameraet. Derfor er det bare snakk om dataoverføring, dataene flyttes fra DV-kassetten til harddisken på PCen.

Likevel er det sitasjoner hvor du trenger å kunne hente inn video fra VHS-bånd eller annet analogt format for redigering på PC. Her kommer Hollywood DV-Bridge inn i bildet.

Enkel installasjon og tilkobling – i prinsippet…

I stedet for å måtte installere enda et kort i PCen, kobler du bare DV-bridgen til PCen med FireWire-kabelen. Så kobler du den analoge videokilden til inngangene på DV-Bridge, som støtter både koaks, S-video og høyre og venstre lydkanal.

Samtidig kan du koble til ditt DV-kamera, og det er dessuten tilkoblinger til lyd og video ut, slik at du kan koble til et TV for å se på opptaket.
Du kan også bruke de analoge video og lyd-utgangene til å overføre ferdig redigert video til en VHS-spiller .

Ikke fullt så enkelt

Det første vi oppdaget var at programvaren som fulgte med ikke fungerte med driverne til vårt FireWire-kort som vi installerte i PCen i fjor. Disse var ”gamle” drivere fra Texas Instruments, og ikke de nye som følger med Windows Me eller Windows 2000. De ble heller ikke oppdatert automatisk av Windows Me, men måtte fjernes manuelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter dette fungerte det helt etter boka, bortsett fra en liten detalj – fargene manglet.
Vi prøvde med to forskjellige videomaskiner og flere forskjellige kabler. Fargene glimret stadig med sitt fravær, både på PCen og i LCD-søkeren på vårt DV-kamera som også var koblet til DV-Bridgen.,

Vi testet så på en annen PC, med et annet FireWire-kort installert med nye drivere, og der fungerte det helt utmerket, med den samme videomaskinen og uansett hvilke kabler vi brukte. Det var riktignok en anledning hvor fargene forsvant, men etter en omstart av systemet, var de på plass igjen.

God kvalitet, men plasskrevende

Kvaliteten på videoen var helt utmerket, og formatet i filene som lagres på disken er standard DV. Det gjør det enkelt å håndtere video fra forskjellige kilder, men du får store filer å hanskes med. Gigabytene forsvinner fort, og du må regne med en del ventetid når nye filer skal inn i prosjektet.

Kraftig prosessor, raske og store disker og Windows 2000 er absolutt å anbefale.

Utgang til besvær

Det vi foreløpig ikke har fått til å fungere skikkelig, er avspilling av video via FireWire til de analoge utgangene på DV-Bridgen.

Ved direkte konvertering ble resultatet fint på LCD-skjermen på DV-kameraet, men vi fikk ikke noe fornuftig signal fra S-video ut på TV.

Enten ble det hakkete, eller programvaren klarte ikke å fortelle DV-Bridgen hvilket videoformat signalet inneholdt, eller så virket det bare ikke.

Her gjenstår det tydeligvis en del, uten at vi kan si med sikkerhet om det ligger i de forskjellige programmene vi brukte, i de forskjellige utgavene av Windows, i FireWire-kortet, i driverne til dette, eller i DV-bridgen.

Vi kommer derfor tilbake til dette når vi kommer i gang med vår mer systematiske test av videoredigeringsutstyr.

Når vi får alt opp å kjøre, er Hollywood DV-Bridge en praktisk liten boks, som vil være en problemløser i mange sammenhenger.

Norsk importør av det omfattende produktutvalget fra Dazzle er Andresen Data